Digidexo.com

Frukt og grønnsaker for huden

Frukt og grønnsaker for huden


Å spise frukt og grønnsaker er en av de beste og mest rimelige ting du kan gjøre for å forbedre huden din. I en artikkel for Science Daily, avslører hudlege Susan C. Taylor at næringsrik mat som frukt og grønnsaker dra huden på en rekke måter ved å gi optimal hud helse og holde de vanligste medisinske hud problemer og forhold i sjakk.

Søtpoteter

I Ladies 'Home Journal artikkel, "7 Miracle Foods for sunn hud," Sue Moores, registrert kostholdsekspert og talskvinne for American Dietetic Association, sier at søtpoteter er en av de beste grønnsakene for huden på grunn av sin evne til å forbedre hudfarge. Moores sier at søte poteter inneholder antioksidanten betakaroten som beskytter huden mot solskader.

Bær og plommer

En studie i Journal of Agricultural and Food Chemistry funnet at bær, for eksempel blåbær, jordbær og bjørnebær, og plommer inneholder noen av de høyeste nivåene av flavonoider og antioksidanter, mer enn noen andre matvarer. Ifølge Colleen Reilly i sin artikkel for Vanderbilt University, antioksidant-rik frukt å bekjempe solskader, hjelpe med hud reparasjon og styrke blodårene.

Kiwi

I Ladies 'Home Journal artikkel, sier Moores at kiwi er også blant de beste frukt å spise for å forbedre kvaliteten på huden din. Sier hun at kiwi inneholder mer vitamin C per porsjon enn alle andre frukter, og dermed bidra til å holde huden fast ved å forbedre hudens kollagen.

Avocado

I en artikkel for Web MD, lege og ernæringsekspert Liz Lipski sier at mat som inneholder sunne oljer forbedre huden gjennom sine sunt fett. En av de beste grønnsaker med naturlige oljer og fett er sunne avocado. Ifølge Natural News, oljer i avocados forbedre kvaliteten på huden ved å bli kvitt musklene under huden på en hvilken som helst inflammasjon.