Digidexo.com

Hvilke legemidler som er vanligst misbrukte?

Narkotika blir misbrukt av mange grunner, og med en rekke motiver. Lovlige rusmidler som alkohol og nikotin har en tendens til å bli misbrukt oftest, fordi de er lett tilgjengelige, og sosialt akseptabelt i øynene til mange mennesker. Enkelte klasser av legale og illegale rusmidler har en tendens til å bli misbrukt oftere enn andre. Disse klassene omfatter sentralnervesystemet, opioider og morfinderivater, sentralstimulerende midler, og cannabinoider. Anabole steroider, ikke diskutert her, blir ofte misbrukt av idrettsutøvere som ønsker å øke muskelmasse og utholdenhet i konkurransearenaer.

Alkohol

Alkohol er en vanlig misbrukt narkotika, fordi det er lett tilgjengelig, lett å få tak i og har ingen rettslige konsekvenser hvis du ikke forsøke å kjøre mens du drikker. Alkohol blir brukt til å minske hemninger, og for dens sederende påvirker. Rus fra alkohol forårsaker nedsatt motorikk, sløret tale og reduserte hemninger. Langvarig bruk kan føre til toleranse og alkoholisme.

Nikotin

Nikotin er en annen juridisk stoff som ofte misbrukt. Sigarettrøyking er svært vanedannende, og få mennesker kan røyke sigaretter lenge uten å bli fysisk avhengige av nikotin i dem. Nikotin produserer en følelse for røyker av generell velvære; derimot, er langvarig bruk av stoffet sterkt knyttet til mange potensielt dødelige helseproblemer som lungekreft og hjertesykdommer.

Cannabinoider

Marihuana og hasj er ofte misbrukt narkotika av folk som ønsker å nå en noe euforisk tilstand, uten at intensiteten av hardere stoffer. Cannabinoider velges ofte, fordi de mangler stigmatisering av mange ulovlige stoffer, faktisk, mange hevder at marihuana skal legaliseres for medisinsk og sosial bruk. Personer som er under påvirkning av cannabis har en tendens til å døse ofte, begjærer junk food og oppleve en kreativ og lurer sinnstilstand. Noen brukere opplever også mild paranoia. Langvarig bruk av cannabis kan svekke korttidshukommelse, og føre til lignende helseproblemer til nikotin bruk hvis stoffet er røykt ofte.

Depressiva

Barbiturater som Amytal, Membutal, Seconal og fenobarbital er depressiva å produsere en unaturlig tilstand av ro, senket hemninger, og en generell følelse av velvære ofte misbrukt. Benzodiazepiner inkluderer Ativan, Halcion, Librium, Valium og Xanax, og er generelt misbrukt av reseptbelagte narkotikabrukere. De brukes for deres anti-angst påvirker. Nedsatt motorikk, og sløret tale er tegn på dempende bruk. Langvarig bruk av sentralnervesystemet depressiva kan føre til avhengighet, og overdose av antidepressiva kan forårsake respirasjonsdepresjon og arrestere, forårsaker død.

Opioider og morfinderivater

Opioider inkluderer mange reseptbelagte og gaten narkotika, vanligvis brukt til å drepe smerte (i tilfelle av reseptbelagte legemidler), og for å nå en tilstand av eufori (street stoffer som heroin, eller reseptbelagte legemidler når misbrukt). Opioider er vanedannende, selv om mange er lovlig foreskrevet for smerte, og noen reseptbelagte legemidler i denne klassen, som Oxycontin, er ekstremt vanedannende. Folk som misbruker Opioider erfaring tretthet, kvalme, forstoppelse og forvirring. Overdose fra Opiater kan være dødelig.

Sentralstimulerende

Stimulerende stoffer inkluderer amfetamin, kokain, MDMA, metamfetamin, koffein og nikotin. Sentralstimulerende stoffer er vanligvis brukt for sin høye energi og mental årvåkenhet produsere rammer, eufori og hurtig vekttap. Søvnmangel, hurtig vekttap, irritabilitet, paranoide vrangforestillinger, avhengighet og psykose er vanlig hos de som ofte misbruker sentralstimulerende stoffer. Overdose på sentralstimulerende stoffer kan føre til døden ved hjertestans.