Digidexo.com

Naturlige måter å øke stoffskiftet

Hvis du er ute etter å få fart på stoffskiftet å miste litt vekt, er det flere naturlige måter som tillater deg å gjøre det. Du kan bare spise visse matvarer som fører til en økning i kroppens stoffskifte. Måten du spiser og aktivitetsnivå spiller også en rolle i kroppens stoffskifte nivå. Ved å gjøre noen bevisste valg om disse tingene, kan du øke stoffskiftet på din egen naturlig.

B-vitaminer

B-vitaminer, som B12, B6, tiamin (B1), folat og niacin (B3), er sentrale i kroppens stoffskifte. Hvis det er en mangel på disse B-vitaminer i kroppen, kan en person føler seg deprimert og trøtt. Resultatet av dette er at kroppens stoffskifte faktisk reduseres. For å øke kroppens stoffskifte med B-vitaminer, kan du ta kosttilskudd eller spiser mer mat som har disse B-vitaminer naturlig forekommende i dem. Noen matvarer som har høye mengder av B-vitaminer er spinat, bønner, asparges, fjærfe, melon, fisk, brokkoli og egg. Multivitamins eller individuelle B vitamintilskudd kan også tas for å øke mengden av B-vitaminer i kroppen, og dermed øke forbrenningen. Anbefalt daglig dose varierer etter B-vitamin. Ifølge Nærings Fakta, beløpene er 1,5 mg for B1, 6 mikrogram for B12, 1,7 mg for B2, 20 mg for B3, 2 mg for B6 og 400 mikrogram for folat.

Magnesium

Magnesium benyttes av legemet for å øke celle energi som er ansvarlig for kroppens stoffskifte. Hvis du har en magnesium mangel, vil stoffskiftet lide. Å få mer magnesium i kroppen kan øke metabolismen naturlig. En rekke matvarer er høy i magnesium som spinat, nøtter som mandler og cashewnøtter, kveite, edamame, havregryn, linser, black-eyed peas og grove kornblandinger. Multivitaminer har vanligvis magnesium i dem også hvis du trenger å ta et supplement for å nå ditt daglige mengden av magnesium. Ifølge Nærings Fakta, anbefalt daglig inntak av magnesium er 400 mg.

Green Tea

Ifølge Vitaminer til helse, når en person forbruker grønn te, det øker mengden energi kroppen bruker i varmeproduksjonen med opptil 4%. De catechin polyfenoler i grønn te er en katalysator for dette. Resultatet er at kroppens stoffskifte øker når grønn te er fortært.

Bygge muskler og trening

Ifølge Gary Miller, PhD, Wake Forest University, øker mosjon kroppens stoffskifte under aktiviteten og i noen timer etterpå. Ved hjelp av vekter for å bygge muskler også resulterer i en økt metabolisme på grunn av den ekstra energi som trengs for kroppen å reparere understreket muskler.

Spis flere små måltider

I stedet for å spise bare tre måltider om dagen, Nick Flynn, PhD, av Angelo State University råder beite hele dagen eller spise flere små måltider. Spise flere ganger i stedet for tre ganger holder kroppen din arbeider kontinuerlig, noe som resulterer i økning i metabolismen så det er ingen lavenergi perioder for kroppen.