Digidexo.com

Viral Symptomer på hjernehinnebetennelse

Meningitis er en virusinfeksjon (men det kan også være bakteriell) som er karakterisert ved en inflammasjon av vev og væske som omgir både i hjernen og ryggmargen. Viral er den mest vanlige form av tilstanden, og kan lett føres fra person til person, særlig i nærheten. Når noen kontrakter viral hjernehinnebetennelse, vil han vanligvis utviser visse, ganske tvetydige symptomer.

Hodepine

De fleste mennesker som lider av viral meningitt vanligvis opplever en moderat til alvorlig hodepine. Det er imidlertid nesten alltid ledsaget av andre symptomer.

Fever

De fleste mennesker med viral meningitt også lider av en ganske høy feber, vanligvis starter ut på 100 grader F. Dette symptomet er ofte forveksles med en forkjølelse eller influensa.

Stiv nakke

Siden viral hjernehinnebetennelse fører til at området rundt hjernen og ryggmargen til å bli betent, mange mennesker lider av en stiv nakke. De fleste vil føle dette stivhet når nikker.

Kvalme

Sammen med disse andre litt vage symptomer, de fleste med viral meningitt vanligvis føler kvalm eller ganske kvalm. Det kan også be en person til å spy.

Fatigue

Som kroppen fokuserer sin oppmerksomhet på å bekjempe infeksjonen, vil en person begynner å føle en viss utmattelse eller tretthet.

Kognitive endringer

Noen mennesker lider av viral meningitt kan også oppleve et symptom som involverer deres kognitive evner, indusere perioder med usikkerhet eller forvirring.

Beslag

Viral meningitt kan også lokke fram den heller problematisk symptom på anfall. En person trenger ikke noen form for historie eller predisposisjon for anfall å oppleve dette symptomet.