Digidexo.com

Bivirkninger av Pregnenlone

Pregnenolone er et steroid som kan brukes som behandling for anemi eller ulike hormonelle problemer. I tillegg kan pregnenolon også brukes som en behandling for muskel-og leddsmerter. Pregnenolone kan kjøpes over-the-counter, men kan ha de samme bivirkningene som steroider utlevert av lege. Pregnenolone kan øke både testosteron og østrogen produksjon hos menn og kvinner. Før du bruker pregnenolone, er det lurt å søke konsultasjon av legen din for å sikre at det er trygt for deg å bruke.

Lever bivirkninger

Langvarig bruk av steroider, som for eksempel pregnenolone, har blitt funnet å skade leveren, ifølge forskning utført av Foreningen mot Steroid misbruk. Hvis steroider brukes over en lengre periode en tilstand som kalles peliosis hepatitt kan forekomme. Peliosis hepatitt refererer til dannelse av blodfylte cyster i leveren. Hvis cystene ikke blir behandlet, kan leversvikt forekomme.

Kardiovaskulære bivirkninger

Pregnenolone øker mengden av LDL (dårlig kolesterol) samtidig senke nivåene av HDL (godt kolesterol), ifølge forskning utført av Foreningen mot Steroid misbruk. Dette kan føre til utvikling av høyt blodtrykk og gjør utvikling av blodpropp mer sannsynlig. Økningen i muskelmasse fra utvidet pregnenolone bruk kan også plassere ekstra belastning på hjertet. Dette er fordi tilleggsmasse krever hjertet til å produsere mer blod.

Vekst og utvikling

Utvidet bruk av steroid av en ungdom kan føre til vekst og utviklingsspørsmål. Når en person går inn i ungdomsårene, registrerer hjernen hvor mye av en kropp hormonet er til stede. Hjernen vil si legemet slutter å vokse når mengden av hormoner når et normalt nivå. Bruken av steroider, for eksempel pregnenolon, kan føre til hjernen for å sende denne meldingen for tidlig, noe som resulterer i hemmet vekst. I tillegg kan hemmet vekst medføre ekstra belastning på leddbånd og muskler, noe som resulterer i forstuing og tårer.

Påvirkning av Mentalitet

Bruken av steroider, inkludert pregnenolone, kan føre til endringer i hvordan hjernen utvikler seg. De endringer som kan forekomme, er avhengig av alder hvor steroidet bruk begynner. Ved hjelp av steroider i ungdomsårene kan føre til endringer i måten hjernen gjør serotonin. Serotonin er ansvarlig for å styre hvordan hjernen og kroppen reagerer på stimulering. Et lavt nivå av serotonin kan føre en person til å ha problemer sensing nytelse. Et lavt serotonin-nivå kan føre til angst problemer og depresjon å utvikle.

Kvalme

Bruken av pregnenolone kan føre til kvalme er noen brukere. Dette skyldes at legemet kan trenge tid til å justere (utvikle en toleranse) i nærvær av en forøket mengde av pregnenolon. Denne toleransen generelt utvikler innen tre til fire dager for å ta den første dosen. Hvis kvalme fortsetter å være et problem for en person som tar pregnenolone, bør vurderes alternative behandlingstilbud.