Digidexo.com

Hvordan behandle hovne mandler

Mandlene er den første linjen i forsvaret i munnen. De gir en viss beskyttelse mot sykdom. Disse to eggformede lymfekjertler befinne seg på baksiden av halsen, en på hver side. Til tider mandlene rødme og bli hovne med infeksjon. Denne tilstanden kalles betennelse i mandlene. Det kan være en akutt sak eller kronisk. Årsaken er generelt en viral eller bakteriell infeksjon. Behandling av hovne mandler er vanligvis en enkel prosess.

Hvordan behandle hovne mandler

•  Planlegg en lege besøk for å finne årsaken til dine hovne mandler. Legen må kanskje ta en hals kultur i tillegg til visuelt å undersøke mandlene. Hvis hun bestemmer en bakteriell infeksjon er å klandre, vil hun sannsynligvis forskrive antibiotika. Hvis infeksjonen er viral, vil antibiotika ikke hjelper, og legen vil trolig bare foreskrive medisiner for å gjøre pasienten føler seg bedre.

Gurgle ofte med varmt saltvann. Dette vil berolige sår hals og gjør svelger noe lettere.

Ingest store mengder vann og andre væsker for å holde halsen fuktig og kroppen hydrert. Nipper varm te og buljonger er spesielt nyttig i lettelser smerten av hovne mandler.

hvile så mye som mulig mens lider av betennelse i mandlene. Søvn vil hjelpe deg å helbrede. Unngå anstrengende fysisk aktivitet.

Bo og sove i godt ventilerte rom. Også, gå utenfor med jevne mellomrom for å dra nytte av den friske luften. Prøv å holde seg borte fra støvete områder, som kan irritere halsen videre.

Spis en næringsrik diett mens mandlene er hovne. Du vil sannsynligvis ønske å holde fast med myke matvarer som supper, yoghurt, potetmos og pasta fordi de er lettere å svelge.

Invester i en kul-tåke luftfukter for å legge fuktighet til rommet ditt. Den ekstra fuktighet vil berolige sår hals.

døyve smertene med over-the-counter medisiner som paracetamol, naproxen natrium eller ibuprofen. Mens disse stoffene ikke vil kurere betennelse i mandlene, de vil hjelpe deg hvile bedre, slik at du kan gjenopprette raskere.

Avlegg et tilbakevendende besøk til din lege hvis halsen ikke blir bedre i en uke eller to. Legen må kanskje ta en nærmere titt på din hals, og kan foreskrive steroider hvis mandlene er alvorlig hovne.

Hint

  • Snakk ikke når du har betennelse i mandlene så halsen kan hvile.
  • Unngå krydret mat, svært sure drikker og alkohol mens utvinne fra betennelse i mandlene.
  • Ikke røyk mens du har hovne mandler.