Digidexo.com

Menstruasjonssyklus InformasjonMenstruasjonssyklusen er noe som de fleste kvinner er ikke glad i. Fra tante Flo sin månedlige besøk til kramper, humørsvingninger og mat cravings, kan menstruasjonssyklusen skape kaos i noen kvinners liv. Men så ubehagelig som det kan være, er det syklusen av liv og er en viktig del av din fruktbarhet.

Fakta

Menstruasjon, bedre kjent som en periode, er den månedlige blødninger som oppstår hos kvinner i fertil alder. Jenter vanligvis begynner menstrua rundt en alder av 12. Hver måned du ikke blir gravid, kroppen din kaster den indre slimhinnen i livmoren. Når impregnert, vil et befruktet egg implanteres inn som fôr, men hvis egget ikke blir befruktet, er det ikke behov for det. Menstruasjonsblod strømmer fra livmoren gjennom livmorhalsen og ut gjennom vagina.

Menstruasjonssyklus

Menstruasjonssyklusen bør være rundt 28 dager lang. Imidlertid kan sykluser temperatur fra 21 til 45 dager i tenårene og 21-35 dager hos voksne. Du beregne lengden av menstruasjonssyklusen ved å telle fra den første dagen i en menstruasjon til første dag i neste. Kroppen styrer menstruasjonssyklusen ved å produsere hormoner, nivåer av som varierer i løpet av måneden.

Premenstruelt syndrom

Premenstruelt syndrom er mer kjent som PMS. Symptomene på PMS vises vanligvis en til to uker før menstruasjonen begynner og vanligvis forsvinne når menstruasjonen starter. Mesteparten av tiden, er PMS bare en generell irritasjon, men for noen kvinner kan det være ødeleggende. Noen symptomer på PMS inkluderer: bryst hevelse og ømhet, akne, tretthet, søvnløshet, hodepine, ryggsmerter, urolig mage, diaré, forstoppelse, oppblåsthet, mat cravings, endring i appetitt, ledd- eller muskelsmerter, problemer med konsentrasjon, angst, depresjon, spenning , irritabilitet, gråt staver og humørsvingninger. Det er over-the-counter medisiner som du kan ta for PMS, men du bør snakke med legen din dersom symptomene forstyrrer dagliglivet.

Problemer med menstruasjonssyklusen

Menstruasjonssykluser pleier å være uforutsigbar. Noen problemer at kvinner opplever med sine månedlige sykluser er amenoré, dysmenoré og unormal livmor blødning. Amenoré er fraværet av en menstruasjon og kan være forårsaket av graviditet, amming, spiseforstyrrelser, alvorlig sykdom, stress, overdreven trening eller hormonelle problemer. Dysmenoré er en tilstand der kvinner opplever alvorlige kramper og smertefulle perioder. Unormal livmor blødning består av svært kaste blødning, uvanlig lange perioder, blødning mellom perioder og perioder som er for nær hverandre.

Menopause

Når du permanent stoppe eggløsning og er ikke lenger i stand til å bli gravid, er du går gjennom overgangsalder. Menopause oppstår vanligvis hos kvinner mellom 45 og 55. Ifølge Mayo Clinic, er gjennomsnittsalderen for utbruddet av overgangsalder i amerikanske kvinner 51. Tidlig menopause kan forekomme, så er det viktig å snakke med legen din hvis du haven 't hadde en periode i mer enn 90 dager. På den måten kan han utelukke hormonelle ubalanser og tidlig overgangsalder. Noen symptomer på overgangsalder inkludere vaginal tørrhet, søvnløshet, hetetokter, humøret svinger, tynt hår, økt magefett og tap av bryst fylde.