Digidexo.com

Hvordan behandle en Stroke Victim

Et hjerneslag er en nevrologisk tilstand som forårsaker forstyrrelser i hjernens blodtilførsel. Et hjerneslag kan oppstå uten forvarsel, og hvis den forblir ubehandlet, kan utvikle seg til alvorlige symptomer timer eller dager senere. Disse symptomene kan være smertefull hodepine, arm og ben nummenhet, endringer i humør og våkenhet, ansikts muskelkramper eller svakhet, tap av koordinasjonsevne, tap av kontroll over blæren eller tarmer, og / eller problemer med å kommunisere og lesing. Ofre trenger øyeblikkelig legehjelp fordi slag kan bli livstruende. Behandle slagpasienter med riktig medisin, rehabilitering og omsorgs tjenester for å sikre en vellykket utvinning.

Bruksanvisning

Hvis du har mistanke om et slag, erkjenner at offeret kan være i behov for umiddelbar legehjelp. Dial 911 nødetatene for å be om akutt medisinsk behandling for en slagpasient.

Be hjerneslag offeret til å smile for å avgjøre om hun er i stand til å flytte noen ansiktsmusklene. Spør hjerneslag offeret til å heve begge armene over hodet for å finne ut om hun har overkroppen mobilitet.

Et hjerneslag offeret kan miste evnen til å snakke eller kommunisere effektivt. Spør henne en sammenhengende spørsmål som: "Hvilken farge er gresset?" å fastslå mental forvirring.

Hvis offeret ikke kan svare eller kommunisere til spørsmål, anbefaler American Heart Association at en aspirin bli gitt for å stoppe utbruddet av annen slag fra repeterte. Rådføre seg med 911 lag eller en annen medisinsk faglig før administrasjon av aspirin.

Når offeret får legehjelp, kan hun nødt til å gjennomgå en rekke behandlingstilbud avhengig av hjerneslag er årsaken og alvorlighetsgraden. En hemoragisk slag pasienten må gjennomgå kirurgi for å fjerne blod fra rundt hjernen og å reparere skadede blodkar.

Andre hjerneslag offeret behandlingstilbud kan innebære bruk av smertestillende tabletter administrert min en medisinsk spesialist for å lindre hodepine og hjernetraume. Blodfortynnende kanskje må gis for å kontrollere høyt blodtrykk, et vanlig symptom som oppstår under et slag.

Spesialdesignet slagrehabiliteringsprogrammer og kontinuerlig medisinsk behandling er avgjørende for pasientens vellykket utvinning.

slag offerets omsorgsperson bør sikre et trygt miljø under gjenopprettingsprosessen. Behandle en slagpasient effektivt ved å være villig til å demonstrere og utføre daglige oppgaver, ved hjelp av hensiktsmessige kommunikasjonsstrategier, og ved å vite hvordan å kontrollere aggressive eller opprørt atferd.