Digidexo.com

Cowboy Boots & Plantar sin Heel

Cowboy Boots & Plantar sin Heel


Plantar hæl, eller plantar fasciitt, ​​er smerter og betennelse i plantarfascien, et tykt bånd av bindevev, eller ligament, som går langs bunnen av foten fra hæl til tærne. WebMD bemerker at plantar fasciitt er den vanligste årsaken til hæl smerter. Smerten vanligvis utvikler seg over tid, forekommer i bare den ene foten, og er verst rett etter å ha våknet opp, mink som du flytter rundt og musklene komme i form. Nettstedet Heel Spurs bemerker at smerten forbundet med plantar fasciitt kan være midlertidig, permanent eller periodevis.

Hvem får det

Plantar er fasciitis er vanlig i løpere, overvektige, gravide og de som bærer feil sko, ifølge Mayo Clinic.

Risikofaktorer

Risikofaktorer som kan bidra til å utvikle plantar fasciitt er alder (tilstanden er mest vanlig hos personer mellom 40 og 60), aktiviteter som setter stress på hælen, være plattfot, har en høy bue, som har en unormal gangart, fedme , stå på hardt underlag for lange perioder av gangen, og feilaktig sko, ifølge Mayo Clinic. Tynne såler, sko som er løs eller mangler skikkelig bue støtte, sko som ikke bøyer lett på tærne, og sko med høye hæler kan alle bidra til utvikling av plantar fasciitt.

Toes

Cowboy boots har ofte svært stive såler som ikke bøyer lett på tærne. Stive såler mener leggen må være mer fleksible for å bøye foten slik at du kan gå. Hvis kalv muskler er stramme - og de sannsynligvis er hvis du har plantar fasciitis - og støvlene ikke bøy på tærne, kan det være press på hælen og fascia, forårsaker smerte, ifølge Heel Spurs. Når du kjøper cowboy boots, ta hensyn til hvor stiv sålen er. Prøv å finne en støvel som svinger lett på tærne.

Og Heels

Plantar fasciitis utvikler seg når den stramme leggmuskelen trekker på ligament som kjører langs bunnen av foten. Iført høyhælte sko og støvler har en tendens til å føre til at leggmuskelen til å forkorte, og som i sin tur trekker på fasciitt. Cowboy boots har ofte høyere hæler enn andre typer arbeid støvler. Formålet med høyere hælen er å bidra til å holde foten i bøylen av salen. Hvis du ikke ri hester for en levende, bør du ha en cowboy støvel som har en lavere hæl, noe som kan bidra til å forebygge eller lindre plantar fasciitt.

Arch Støtter

Ifølge Heel Spurs, kan buen støtter være enormt nyttig for å redusere smerte fra plantar fasciitt. Cowboy boots kan romme over-the-counter bue støtter. Skreddersydde orthotics er dyrere, men de kan være fashioned å passe både støvel og foten din mer nøyaktig enn over-the-counter bue støtter. Et annet alternativ er å få cowboy boots skreddersydde. Dusinvis av nettsteder tilbyr skreddersydde cowboy boots laget for å samsvare med et sett med målinger du sender inn. Hvis du velger å gå denne ruten, sørg for å fortelle maker som du har plantar fasciitis og spør om de spesialister på å lage støvler for å hjelpe lindre tilstanden.