Digidexo.com

Nettle Leaf Urter

Nettle Leaf Urter


Brennesle, anlegget med små hår som gir en smertefull brodd ved berøring, har medisinske egenskaper. Bokførte opplysninger sporer bruk av denne urten tilbake til Hippokrates. Gjennom sin historie har brennesle blad blitt brukt av ulike kulturer for behandling av tilstander som spenner fra lindring av insektbitt og stikk til et hjelpemiddel i barsel. Dette medisinsk urt er bare begynnelsen for å få oppmerksomhet fra det vitenskapelige forskningsmiljøet. Rådfør deg med helsepersonell før du bruker brennesle blad.

Grunnleggende

Både blad av brennesle planten og dens røtter blir brukt i alternative og homøopatiske medisiner. De blader og røtter blir brukt i behandling av separate betingelser, noe som tyder på disse to deler av planten har forskjellige farmakologiske egenskaper. Brennesle blad er tilgjengelig i ulike former, inkludert tørkede blader, ekstrakt av brennesle blad og kapsler. Helsekost og urte butikker er sannsynlig å bære brennesle blad produkter.

Moderne bruksområder

Folk bruker brennesle blad for å bekjempe symptomene på høysnue og sesongmessige allergier. Lokal applikasjon av brennesle blad til verkende ledd gir midlertidig lindring, og en studie publisert i tidsskriftet "Arthritis Research & Therapy" i 2009 viser at personer med slitasjegikt som brukte et kosttilskudd som inneholder brennesle var i stand til å redusere sine doser av ikke-steroide anti inflammatorisk medisiner. Andre bruksområder inkluderer bruk av brennesle blad for urinveisinfeksjoner, medisinske kremer og salver eller i et grøtomslag for stammer, forstuinger og insektbitt.

Vitenskap

Vitenskapelige bevis på brennesle blad sin effekt i å lindre fysiske forholdene er i sin innledende fasene. En menneskelig studien, som ble publisert i juli 2009 utgaven av "Phytotherapy Research," undersøkt mekanismene som gjør brennesle blad effektiv i behandling av sesongmessige allergier. Denne bruken, sammen med andre anvendelser av urten, krever mer forskning og replikert studieresultatene før tradisjonell medisin vil omfavne det.

Betraktninger

Ingen medisinske stoffet er uten potensial for bivirkninger eller bivirkninger. De vanligste bivirkningene er mild kvalme og væskeretensjon; et utslett kan forekomme fra utvortes bruk. UMMC sier at sikker bruk av brennesle blad hos barn er ikke klarlagt. Gravide kvinner bør ikke bruke brennesle blad som det kan bidra til spontanabort. Nettle blad har også potensial til å samhandle med andre urter eller medisiner, for eksempel høyt blodtrykk medisin, blodfortynnende og vanndrivende. Nettle blad blir etterforsket for sin evne til å bidra til å senke blodsukkeret, men det bør ikke tas uten helsepersonell anbefaling.