Digidexo.com

Virkningene av Inhaling freongass

Freon gass er en fargeløs klorfluorkarbon som tidligere ble brukt i kjølesystemer. Det ble oftest funnet i air condition enheter og kjøleskap. Det ble forbudt av EPA i 1994 på grunn av miljøhensyn. Bevisst freon gass inhalasjon er den vanligste formen for freon gass innånding dag. Bevisst innånding forårsaker alvorlige effekter. Utilsiktet eksponering fører også ubehagelige reaksjoner, men de pleier å være mindre alvorlige.

Hjertearytmier

Hjertearytmi er den farligste effekten av freon gass og er ansvarlig for de fleste av de foreliggende dødsfall etter inhalasjon. Hjertearytmi er et begrep som brukes for å beskrive en rekke uregelmessige hjerteslag. Det finnes 12 forskjellige typer av hjertearytmi. Freon gass innånding forårsaker oftest ventrikkelflimmer arytmi. Ventrikkelflimmer er en dirrende i nedre hjertekamrene. Dette fører blod til bassenget inn i hjertet, raskt fører til døden.

Åndedretts Obstruksjon og Lukk

Freon gass har en kjølende effekt. Ved innånding, kan det forårsake skade på lungene som ligner den av frostskader. Dette kan resultere i kaldt-indusert svelling bløtvev, som blokkerer luftstrømmen inn i lungene. Høytrykks freon gass kan forårsake luftblærer i lungene, kalt alveoler, å sprekke. Når dette skjer, kan en del av lungen, eller noen ganger til og med hele lungen, kan kollapse. Både obstruksjon og kollaps kan føre til indre kvelning.

Leverskader og Failure

Innånding av freon gass regelmessig over lengre tid kan føre til leverskade og eventuelt leversvikt. Leveren er ansvarlig for metabolizing giftstoffer. Giftstoffer i freon gass skade leveren, mens det forbrenner dem. Når freon gass brukes jevnlig, vil ikke leveren ikke får en sjanse til å regenerere og helbrede seg selv. Til slutt blir skader overveldende og leveren dør.

Andre symptomer

Freon gass inhalering har en rekke mindre symptomer. Innånding av lave nivåer av freon, for eksempel under et kjøleskap lekkasje, fører vanligvis hodepine, svimmelhet og ørhet. Noen mennesker også oppleve kvalme og oppkast. Disse symptomene er mest sannsynlig hos små barn etter tilfeldig innånding. Sjelden, opplever intense magesmerter, blod i oppkast og blodig avføring. Freon kan også føre til irritasjon og svie huden hvis det blir på huden.