Digidexo.com

Definisjon av Genetic Counseling

Definisjon av Genetic Counseling


Genetisk veiledning er en tjeneste som er presentert for pasienter som kan muligens være i fare for genetiske sykdommer. Denne type rådgivning er også tilgjengelig for foreldre som venter og kan være bekymret om de genene som de kan passere til barnet sitt. En genetisk veiledning økten gir nyttig medisinsk informasjon.

Trening

Avhengig av beliggenhet, krav bli en genetisk veileder kan variere. Vanligvis kandidater fullføre en master-program i rådgivning og genetikk, så de er pålagt å bestå en eksamen behandles av en nasjonalisert genetisk veiledning pensum. Genetiske rådgivere vil være i stand til å arbeide med pasienter i en klinisk setting under trening.

Betydning

Det finnes en rekke grunner til å oppsøke genetisk veiledning, og i ulike situasjoner pasienter kan henvises. Foreldre er som regel rettet mot en genetisk veileder en gang en lege mener at de muligens vil passere usikre egenskaper videre til sine avkom. Foreldre som har hatt mislykkede graviditeter kan bestemme seg for å gå til genetisk veiledning for å avdekke tiltak for å unngå for tidlig oppsigelse, hvis de velger å prøve å ha en baby igjen. Personer som lider av en sykdom som har en genetisk forbindelse sendes også til genetisk veiledning, akkurat som pasienter med en familiehistorie med genetiske lidelser. Du kan også velge å få genetisk veiledning bare ut av nysgjerrighet.

Funksjoner

Gjennom en økt, vil den genetiske rådgiveren oppsøke informasjon om familiens historie og spørre om hvorfor den enkelte har valgt å ha rådgivning. Hvis rådgiveren mener at det er avgjørende, kan han foreslå genetisk testing, noe som vanligvis vil bli utført av en lege. Etter genetisk testing, vil pasienten være i stand til å møte med rådgiveren for å diskutere utfallet og eventuelle effekter.

Effekter

Rådgiveren vil snakke om effekten av å ha en mutasjon og virkningen det vil ha på en persons liv. Genetisk veiledning gir informasjon om muligheten for problemer som dukker opp i fremtiden, sammen med måter å unngå, påvise og behandle ulike plager som er knyttet til gener. Diagnosen en skadelig mutasjon kan være en sjokkerende opplevelse, så genetisk veiledning gir en plass til å håndtere denne typen nyheter.

Hvor du finner en genetisk veileder

Din lege kan veilede deg til en genetisk veileder. Også, medisinske sentre og universiteter vanligvis har inngått samarbeid genetiske fagfolk eller kan tilby henvisninger til en genetisk behandlingssenter. Som mer informasjon er undersøkt om genetikk, har genetiske rådgivere blitt mer spesialiserte.