Digidexo.com

Angst bivirkninger av Atenolol

Atenolol, eller Tenormin, er en type beta-blokkere medisiner som brukes til å behandle høyt blodtrykk, angina, hjerteinfarkt og tilfeller av angst. Foreskrevet i 25, 50 eller 100 mg tabletter, er atenolol oftest gitt i den minste dosen i tilfeller av angst. Selv atenolol tendens til å ha færre bivirkninger enn mange andre legemidler gitt for angst, som mange antidepressiva, stoffet kan likevel forårsake bivirkninger hos personer som tar medisiner.

Allergiske Reaksjoner

I noen tilfeller kan atenolol forårsake en allergisk reaksjon. Hvis du utvikler elveblest, har vanskeligheter med å puste eller oppdager plutselig hevelse i ansiktet, lepper, tunge eller svelg, varsle lege umiddelbart. En allergisk reaksjon på noen medisiner når ikke behandlet kan føre til sterkere, mer langsiktige bivirkninger.

Smerte

Pasienter som tar atenolol har rapportert smerter, kvalme, magesmerter og brystsmerter som bivirkninger av å ta stoffet. Alle disse symptomene kan være tegn på andre problemer - spesielt hjerte-problemer. Hvis du opplever noen av disse symptomene, bør du kontakte legen din umiddelbart.

Depresjon

Selv brukes til å behandle angst, atenolol, i noen tilfeller kan føre til andre psykiske helserelaterte problemer som depresjon. Hvis du plutselig blir altfor sliten, har problemer med å sove eller finne deg selv enda mer engstelig enn før, bør du kontakte legen din. Disse symptomene kan alle være bivirkninger av å ta atenolol og kan kreve en re-evaluering av dosering eller en endring i medisinering.

Hjerte- Issues

De mest alvorlige, men som regel mest sjeldne bivirkninger av atenolol er relatert til det kardiovaskulære systemet. Atenolol kan føre til en pasient til å ha langsom, ujevn livs, noe som resulterer i en demping av oxygen til hjernen. Denne bivirkningen er ofte ledsaget av en omtåkethet og noen ganger besvimelse. Andre symptomer som kan være en kardiovaskulær bivirkning inkluderer: hevelse i ankler og føtter og kulde i hender og føtter. Begge bivirkninger kan være symptomer på sirkulasjons eller hjerte-problemer.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger av atenolol er mindre vanlig, men har blitt rapportert i noen tilfeller. Hvis du opplever kortpustethet etter bare mild anstrengelse, tap av matlyst, lav feber, mørk urin, leire-farget avføring eller en gulfarging av hud eller øyne, også kjent som gulsott, varsle lege umiddelbart, da disse kan være tegn av mer alvorlige symptomer. I sjeldne tilfeller har bruk av atenolol også vært knyttet til en redusert sexlyst, impotens og problemer med å oppnå orgasme.