Digidexo.com

Salmonella enteritidis Symptomer

Salmonella enteritidis er en form av mat forgiftning forårsaket av en bakterie som finnes i rå egg. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC), går bakterien eggstokkene av tilsynelatende friske høner, forurensende eggene de lå før skjellene er dannet. Symptomer på Salmonella enteritidis hos mennesker er ubehagelig, men vanligvis forsvinne innen en uke hos ellers friske individer. Salmonella enteritidis kan forårsake alvorlig sykdom hos svært unge og svært gamle.

Typer

Symptomer på akutt Salmonella enteritidis infeksjon er i stor grad begrenset til gastrointestinal (GI) system, selv om en feber kan følge med sykdommen. Symptomer kan være magesmerter, kvalme, oppkast og diaré. Hvis infeksjonen går systemisk - for eksempel hvis det sprer seg til blodstrømmen - symptomene kan være langt mer alvorlige, og kan være livstruende. Symptomer på en systemisk infeksjon, avhenger av de områder av kroppen hvor bakterien sprer seg. Systemiske infeksjoner er uvanlig, men kan forekomme hos personer med underliggende medisinske tilstander, hos barn eller eldre.

Betydning

Hos friske individer, enteritidis matforgiftning fra Salmonella oftest er ikke grunn til alvorlig bekymring. Symptomene forsvinner vanligvis i løpet av få dager. Hvis, derimot, er et tilfelle av matforgiftning fulgt av symptomer andre steder i kroppen, bør en lege konsulteres. Behandling med antibiotika vil vanligvis slå ut bakteriell infeksjon hvor det dukker opp. Unnlatelse av å handle, men kan føre til omfattende infeksjon og til slutt føre til døden.

Betraktninger

Infiserte høner kan legge begge normale egg og andre som er forurenset med bakterien. For å hindre smitte, hender og kokeutstyr bør vaskes grundig etter noen form for kontakt med egg. Unngå å spise rå egg av seg selv eller i noen tilberedt mat, og spise kokt mat omgående hvis de inneholder egg. Viktigste, egg bør være grundig kokt før de blir spist.

Time Frame

Symptomer på Salmonella enteritidis begynner vanligvis alt fra 12 til 72 timer etter å ha spist mat eller drikker laget med forurensede egg. Varigheten av GI symptomer varierer vanligvis 4-7 dager. Ellers friske folk vanligvis kan lide gjennom sykdommen uten antibiotikabehandling. Systemisk infeksjon kan være mye lengre i varighet og langt mer alvorlig. Hvis en infeksjon synes å ha spredt utover mage-tarmkanalen, en person bør søke øyeblikkelig medisinsk hjelp.

Misforståelse

Et egg forurenset med salmonella er forskjellig fra et egg som har bortskjemt, så ikke forvent å kunne identifisere forurensede egg ved lukt eller utseende. Det er lurt, men å kaste noen egg som er sprukket eller skitne og å kjøle de andre til du er klar til å koke dem.