Digidexo.com

Tegn og symptomer på Disc Disease

Tegn og symptomer på Disc Disease


Ifølge Cedars Sinai Hospital, påvirker skivedegenerasjon de myke puter som kalles plater som er funnet mellom ryggvirvlene i ryggraden. Over tid disse platene begynner å slites ut, og siden det er et lavt nivå av blodtilførsel til skivene de ikke klarer å helbrede. Tegn og symptomer på degenerative plate sykdom kommer i etapper. Behandling av degenerative plate sykdom omfatter fysioterapi, smertestillende medikamenter og kirurgi. Kirurgiske prosedyrer innebære å fjerne den delen av platen som presser ut av ryggraden og legge press på nervene, eller fullstendig fjerning av platen sammen med sammensmelting av ryggvirvlene.

Smerte

Smerten forbundet med degenerative plate sykdom avhenger av hva plater er berørt. Som en plate degenererer den begynner å sprekke og presse ut av ryggraden og videre til de omkringliggende nerver. Dette er referert til som en prolaps. En prolaps i nakken kan forårsake nakkesmerter, skuldersmerter, arm smerter og smerter i hendene. Smerten kan være så spesifikk som en eller to fingre på den ene siden avhengig av hvilken side av ryggraden platen presser på en hvilken nerve det er å treffe. En degenerert plate i midten av baksiden kan forårsake smerter i midten av baksiden eller skulderbladene. En prolaps i korsryggen kan presse på isjiasnerven, som reiser nedover bena og er den største nerve i kroppen. Dette vil resultere i nedre rygg og ben smerte, vanligvis i et ben.

Stivhet

Ifølge Cedars Sinai Hospital, som en plate utarter det kan bli svært vanskelig å bøye ryggen. Du kan føle stivhet i ryggen, eller du kan føle sterke smerter når du prøver å bøye.

Prikking

Som degenerative plate sykdom utvikler seg smertene vil utvikle seg til en kriblende følelse. Det vil være beslektet med en rekke nåler trykke inn i huden din. Denne kriblende kan spre seg hvis tilstanden fortsetter å forverres.

Tarm kontroll

Ifølge Helse Communities.com en degenerative plate kan begynne å påvirke nervene i fordøyelsessystemet og føre til at du mister kontroll over blæren og tarmene.