Digidexo.com

Rolle Nyre i Acid Base Balance

Surhet eller alkalitet av våre celler og væsker regulerer hva metabolske aktiviteter foregår inni kroppene våre og finne ut hvor effektivt organene designet for å regulere dem funksjonen. Riktig pH i blodet er avgjørende for livet, og nyrene spiller en betydelig rolle i hvor godt kroppens syre er balansert.

Nyrefunksjon hos syrebasert Balance

Når blodplasma vanligvis blir surere, fungerer den som en kjemisk irriterende, langsomt angriper og tærer på glatt muskelvev av de indre veggene av arterier og vener, samt hjertet selv. Det er en plikt for nyrene til å komme til unnsetning.

Mens lungene er involvert for å utskille karbondioksid i store mengder, 12 000 til 13 000 millimol per time (mmol / dag), nyrene utfører en lignende funksjon ved å filtrere bikarbonater i området fra 4,000 til 5,000 mmol / dag. Nyrene utføre denne utskillelse på to måter, ved en proksimal rørformet mekanismen og ved en distal rørformet mekanisme.

Normal Blood kjemi

Normal blod pH (7,4), som regulerer hastigheten som celler brenne glukose for energi, er kontrollert ved tilsetning av buffere, syrer eller alkalier tilsatt til oppløsningen. Karbondioksyd er den mest tallrike syre-basert substans i kroppen og danner i blodet, noe som resulterer i karbonsyre. Riktig pH styrer hastigheten som er celler forbrenne glukose for energi. Kroppen har evnen til å opprettholde balanserte syre nivåer i blodet, forutsatt at personen spiser riktig mat og lever en sunn livsstil.

Unormal Blood kjemi

Enkelt sagt, kan menneskekroppen ikke tåler ubalansert blod syre i lengre perioder av gangen. Tidlige symptomer på denne ubalansen kan være hudutslett, forkjølelse, influensa, hodepine eller allergier. Mer alvorlig er det praktisk talt ikke mulig for sykdommer og andre store lidelser for å opprettholde seg selv inne i et legeme som har riktig syrebalansert blod. De mer alvorlige symptomer å se etter bør inkludere uforklarlig vektøkning, overflødig gass og oppblåsthet, stive muskler og tretthet.

Hvordan nyrene Balance pH

Akkurat som lungene arbeide for å skille ut syrer fra kroppen via utånding, nyrene også fjerne syrer, men de gjør jobben ved å filtrere blodet. Hver gang det er en ubalanse av syre i blodet, nyrene kompensere ved å omdanne de høye nivåer av syre (bikarbonater), filtrere ut den overskytende og skille ut det overskytende fra kroppen gjennom urinen. Som våre magen bryter ned mat, er syrer som produseres, deretter fjernet av nyrene på en daglig basis i små mengder.

Diet

Å spise et riktig kosthold kan hjelpe nyrene dine gjøre jobben sin. Kjøtt, raffinert sukker, fisk og egg produsere syrer, mens frukt og grønnsaker legge alkalisk. Feil balansert blod pH kan svekke immunforsvaret, noe som gjør det vanskelig for kroppen å bekjempe infeksjoner. Se legen din for regelmessige kontroller er alltid en god idé.