Digidexo.com

Hvordan beregne Conception uten en periode

Hvordan beregne Conception uten en periode


Å finne ut når du unnfanget kan være vanskelig, selv under de beste omstendigheter. Men hvis du oppdager at du er gravid når du ikke har hatt en siste periode - fordi du ammer eller har en lav kroppsvekt, for eksempel - eller rett og slett ikke kan huske den siste perioden, bestemme datoen for unnfangelsen blir enda vanskeligere. Heldigvis, med litt detektivarbeid og ved hjelp av helsepersonell, kan du fortsatt finne ut omtrent når du unnfanget barnet ditt.

Hvordan beregne Conception uten en periode

•  Sjekk datoen først hadde du en positiv graviditetstest hjemme. I gjennomsnitt tar det 13,6 dager etter befruktning for en test for å slå positivt, ifølge en studie ved kartlegging nettstedet FertilityFriend.com. På datoen for din første graviditetstest - du bør i det minste - det være ca 2 uker tidligere unnfangelsen. Av seg selv, dette er ikke en pålitelig test, men siden du kan også være mye lenger sammen enn 2 uker.

Mål størrelsen på livmoren din med en bekken eksamen. Legen din vil føle magen eller bruke et målebånd. Avstanden fra toppen av skambeinet til toppen av livmoren din, eller din fundal høyde, vokser ca en centimeter hver uke av svangerskapet. Men bare gir dette et grovt estimat av svangerskapet, siden en rekke faktorer - inkludert fibroids, flere babyer, mengden av fostervann og babyen posisjon - kan alle påvirke målingen. Med 28 til 30 uker av svangerskapet, måling fundal høyde med målebånd blir for unøyaktig.

estimere en babyens størrelse med en dating ultralyd, så tidlig som tre uker etter unnfangelsen. En baby avstand fra hodet til bunn gir en svært nøyaktig anslag av en babyens gestational alder inntil 12 uker, og er mest nøyaktig mellom og 7 og 10 uker. I løpet av andre trimester, ultralydmålinger likevel gi en rimelig nøyaktig måling av svangerskapslengde mellom 12 og 22 uker. Ved den tredje trimester, men ultralyd estimater av gestasjonsalder kan være slått med pluss eller minus tre uker.

Beregn din sannsynlig unnfangelse dato, når du har et anslag over babyens gestational alder. Siden graviditet dating teller vanligvis hvor lenge siden starten av siste menstruasjon, tar unnfangelsen sted når du blir betraktet som 2 uker gravid. Hvis en ultralyd måler babyen som blir 8 uker 6 dager, unnfangelsen skjedde ca 6 uker 6 dager siden. Bare telle tilbake på kalenderen 6 uker og 6 dager, for å finne din estimerte datoen for unnfangelsen.

Hint

  • Jo tidligere du får kontakt med helsepersonell, jo bedre dine sjanser for et nøyaktig anslag av din oppfatning dato. I første trimester, estimater av en baby gestasjonsalder er mer nøyaktig fordi bare små variasjoner i livmor og fosterstørrelse. Starter i andre trimester, men babyer begynne å vokse på ulike priser, noe som gjør målingene mer unøyaktig.
  • Hvis en tidlig ultralyd viser en hjerterytme, men barnet er fortsatt for liten til å måle, er du ca 5 1/2 til 6 uker gravid.
  • Hvis det er mulig, har en trans-vaginal snarere enn abdominal ultralyd gjort i første trimester. Abdominal ultralydundersøkelser i løpet av denne tidsperioden kan undervurdere en barnets alder av 1,6 dager.