Digidexo.com

Hva gjør PET skanner Observer?

Hva gjør PET skanner Observer?


Begrepet PET scan bruker et akronym for det medisinske uttrykket positronemisjonstomografi scan. En PET scan er noen ganger referert til som en nukleærmedisin skanne. Den bilde test som er utført i løpet av en PET-scan ser for sykdommer i pasientens kropp ved å merke seg hvordan de organer og vev arbeider. Et radioaktivt stoff som må administreres for PET scan for å lese riktig.

Forberedelse

Et radioaktivt materiale blir først injisert i pasientens blodåre, slik skanningen kan observeres. Dette gjøres vanligvis på innsiden av albuen. Stoffet trenger omtrent en time for å absorbere skikkelig inn i kroppen, og deretter testen kan begynne. Pasienten ligger på et bord som til slutt vil gli inn i hullet i midten av PET-skanneren. Selv om den radioaktive substans kan føre til en oppvarming følelse, og injeksjonen kan sammenlignes med en liten klemme, kan den faktiske PET scan ikke merkes.

Detection

Testen observerer energien skapt av den injiserte radioaktive substans og forvandler den til et tredimensjonalt bilde. Disse bildene er overført til en datamaskin for helsepersonell å vurdere. Den som yter helsehjelp vil avgjøre om PET-skanner indikerer noen form for sykdom, malignitet eller unormalt i organer.

Formål

En PET-scan blir brukt til å detektere en rekke komplikasjoner i kroppen, inkludert problemer med funksjon av hjernen, kreftdiagnose, hjerteproblemer og blodstrøm til hjertet, ifølge Medline. Den PET scan gjør dette ved å detektere posisjonen, størrelsen og formen av organer. Noen funksjoner av organene kan bestemmes også.

Unormale resultater

Unormale resultater på en PET scan kan indikere en rekke forhold, inkludert unormale hjertefunksjoner, Alzheimers sykdom, kreft, vekster eller infeksjoner. Andre ting kan bestemmes fra en unormal PET scan lesing, inklusive endringer i organfunksjon eller unormalt store, plassert eller formet organ.

Misforståelse

PET-skanner er ofte forveksles med magnetic resonance imaging (MRI) og computertomografi skanner (CT) skanner. Hensikten med en MR eller CT scan er å bestemme blodstrømmen til og fra organer. Den distinkte forskjellen er at en PET scan faktisk vil vise hvordan organer og vev fungerer på det tidspunktet testen er gjort.