Digidexo.com

Matvarer som forårsaker Gas & Oppblåsthet

Mange matvarer som er nytes hver dag kan føre til at folk ubehagelig følelse av å være oppblåst eller gassy etterpå. Heldigvis finnes det løsninger for slike situasjoner, inkludert å unngå matvarer som er kjent for å forårsake oppblåsthet. Det er også mange over-the-counter lettelse produkter å velge mellom.

Grønnsaker

Noen grønnsaker, enten de spises rå eller kokt, kan forårsake oppblåsthet i noen mennesker. Disse grønnsakene inneholder brokkoli, bønner og rosenkål. Grunnen til dette kan være det naturlige sukkeret som finnes i disse matvarene, som kalles raffinose.

Meieri produksjon

Melkeprodukter som ost og yoghurt har en naturlig sukker i dem kjent som laktose. Laktose kan være en årsak til ikke bare oppblåsthet i noen mennesker, men Irritabel tarm syndrom også. Det finnes imidlertid alternativer til disse matvarene for folk som kan være laktoseintolerante eller som søker lavere nivåer av laktose i sine meieriprodukter. Noen eksempler er laktosefrie melk, soya melk, sveitsisk ost og cottage cheese.

Brød og Cookies

Brød, muffins, kaker, vafler og kaker er alle matvarer som kan gjøres ved hjelp av hvete. Mens de er svært velsmakende, kan disse matvarene også føre til oppblåsthet og gass. Som et resultat, noen har funnet ut at hvis de fjerner disse hvete-baserte matvarer fra kostholdet sitt, oppblåsthet og gass problemer forsvinner vanligvis i tillegg.

Poteter og Noodles

Ris, poteter, mais og nudler er alle eksempler på stivelse som kan føre til de som bruker dem til å oppleve gass symptomer. Ettersom disse matvarer reise gjennom tykktarmen til å bli brutt ned, blir den produserte gassen.

Frukt

Sorbitol som er et naturlig forekommende sukker i frukt, er ofte en kilde til oppblåsthet eller gass for noen mennesker. Frukt som kan forårsake dette ubehaget inkluderer svisker, epler og pærer.

Honey

Honning kan spises alene eller som en del av andre matvarer og drikke. Det er ofte brukt i drikkevarer som brus, fruktdrikker og noen bearbeidet mat for å bidra til å blidgjøre dem. Dessverre kan det også føre til irritabel tarm syndrom for noen mennesker.

Korn

Matvarer med kli i dem inkluderer erter og korn. Det er minst to forskjellige typer av fiber i næringsmidler, oppløselige og uoppløselige. Løselig fiber kan føre til at gass generelt, fordi når den sendes gjennom tarmen mens blir fordøyd, oppløser det i en mykere, nesten gelé-lignende konsistens. Som uoppløselig fiber passerer gjennom den store tarmen, opprettholder den sin struktur og således ikke produserer gass eller oppblåsthet.