Digidexo.com

Er poteter Karbohydrater?

Er poteter Karbohydrater?


Tilbake i dag, et måltid med kjøtt og poteter var noe å se frem til. Så kom diett revolusjon og, plutselig, karbohydratrike poteter var onde. Poteter og andre karbohydrater som ris og pasta er ikke dårlig for deg alt av seg selv. Legge fett til dem, spiser for mange av dem og late pommes frites teller som en grønnsak er årsaken til vektøkning. Ta bort rømme og bacon biter og du vil finne nok næring i poteter for å tilfredsstille kroppen din uten å true midjen din.

Karbohydrater

Kroppen din trenger karbohydrater. Ifølge Harvard School of Public Health, karbohydrater gir drivstoff kroppen din trenger for å holde organer fungerer og å flytte rundt og være aktiv. Kroppen omdanner karbohydrater til sukker. Stivelsesholdige karbohydrater blir til sukker raskere enn komplekse karbohydrater og andre matvarer, som proteiner, forårsaker en insulin pigg. Dette spiller en rolle i vektøkning. Men hvis du spiser et balansert kosthold som inkluderer magre proteiner, essensielle fettsyrer, hele korn, friske grønnsaker og frukt, og få nok hvile og mosjon, en og annen potet vil ikke plutselig gjøre deg feit.

Hvite poteter

Hvite poteter er ikke tomme kalorier. The Baylor College of Medicine sier at en 7-unse potet - om baking størrelse - gir deg halvparten av vitamin B6 og vitamin C du trenger for hele dagen. De har også kalium, og bakt eller dampet med huden på, de gir 5 gram fiber, 220 kalorier og ikke fett. Topp med ikke-fett vanlig yoghurt, hakket vårløk og sesamfrø for en radmager, solid siderett som balanserer karbohydrater med protein.

Søtpoteter

Søtpoteter har en gylden brun hud og en dyp, gresskar-farget interiør. De er søtere enn hvite poteter, og i henhold til Ohio State University Extension Familien ernæring program, søte poteter er høy i vitamin A og C, og lav i natrium. De har ikke noe fett eller kolesterol. Deres dypere farge og forbedret næringsstoffer gjør dem til et godt alternativ karbohydrat til hvite poteter, men frityrstekte søtpotet frites er ikke bedre enn vanlige pommes frites så langt som kalorier.

Rød, gul og lilla poteter

Røde, gule og lilla poteter er ikke forskjellig fra hvite så langt som grunnleggende kalorier og fiber, men de vakre fargene er ikke bare for show. De dypere farger inneholder flere antioksidanter, som er nyttige i skure frie radikaler fra blod og organer. Frie radikaler kan ødelegge strukturen i cellene dine, påvirke DNA og til og med føre til at cellene dør. Visse kreftformer og komplikasjoner av aldring er knyttet til frie radikaler, så jo flere antioksidanter du spiser, jo bedre.