Digidexo.com

Hva er diffus Sinus sykdom?

Hva er diffus Sinus sykdom?


Bihulesykdommer kan påvirke én eller flere av de åtte bihulene. Sinus sykdommer blir diffuse når det sprer seg fra en region og påvirker andre bihulene.

Diagnose

Din lege vil bestille en eller flere tester for å fastslå om du har diffuse sinus sykdom. CT gir et mer detaljert bilde enn en X-ray, så mange leger foretrekker å bruke dem for diagnose. MR er en annen grundigere alternativ.

Effekter

Diffuse sinus sykdom fører til forringelse av sinus vev. I sin tur, skaper dette mottakelighet for kronisk bihulebetennelse, fortykkelse av sinus vegger og mulige skader på skjelettet.

Betraktninger

Når en sinus sykdom har blitt diffus, er behandling nødvendig å ikke bare helbrede de berørte områdene, men også for å holde den fra å spre seg ytterligere, ifølge National Institutes of Health.

Behandling

Behandlinger for diffuse sinus sykdom kan inkludere endoskopisk kirurgi, anti-inflammatoriske medisiner og nasal vanning. Sykt vev er fjernet og / eller bedre sinus dreneringsåpninger er opprettet. Redusere betennelse bidrar til å hindre ytterligere skade på vev.

Advarsel

Noen diffuse sinus sykdommer kan være dødelig når de blir stående ubehandlet. Kronisk bihulebetennelse symptomer som hodepine, ansikts ømhet, kronisk lunger og drenering av tykk gul-grønt slim behov sjekket av en lege.