Digidexo.com

Modifisert protein diett

Det finnes to grunnleggende former for modifisert protein dietter. Noen begrense mengden av protein i kosten for å bekjempe en kronisk sykdom som for eksempel leversykdom. Andre Kosten, for det meste idrettsutøvere eller enkeltpersoner som ønsker å slanke seg, vil øke protein inntaket samtidig som man reduserer mengden karbohydrater og fett. Velge hvilken type som passer deg best er et spørsmål om din nåværende helseproblemer, samt dine treningsmål.

Protein-begrensning diett

Dietter med begrenset protein er oftest gjennomført av personer med leversykdom eller lignende medisinske problemer som hindrer kroppen fra riktig behandling protein, som etterlater dreven biprodukter som ammoniakk i blodet. Enkeltpersoner bør søke lav-protein alternativer til vanlige kilder som kjøtt; bønner og nøtter er gode kilder som ikke vil forlate disse dreven biprodukter. Bryt opp dine måltider i fem eller seks små i løpet av dagen, noe som vil stabilisere stoffskiftet og la kroppen din til å behandle mindre mengder protein.
Enkeltpersoner som ønsker å redusere sine protein inntak bør spise ca 0,8 gram protein per kilo kroppsvekt, noe som tilsvarer ca 45 gram protein for en 120-kilos (54-kg.) Kvinnelige. Dette er bare en generell retningslinje, imidlertid, og du bør spørre legen din om råd om nøyaktig hva dine diettbehov er.

Høy-protein diett

Høy-protein dietter har fått i popularitet blant idrettsutøvere, enkeltpersoner som ønsker å få muskelmasse og folk som ønsker å felle noen uønskede pounds. En stor del av dietten er å holde fettinnholdet lavt og samtidig opprettholde moderat karbohydratinntak for å opprettholde forbrenningen din. De mest grunnleggende retningslinjene innebærer å skaffe cirka 30 prosent av kaloriene fra protein, mens du holder fettinnhold under 15 prosent av det totale kaloriinntaket; resten vil være avledet fra karbohydrater. Denne dietten er bra for utøvere som ønsker å opprettholde eller legge muskelmasse fordi det fortsatt tilbyr nok karbohydrater til drivstoff trening og mosjon.

Andre former for høy-protein diett øker protein forbruket til over 50 prosent. Michael R. Eades, MD, tyder på at å begrense karbohydrater tvinger kroppen til å forbrenne fett som drivstoff, presser stoffskiftet i "overdrive". Dette kan være et bedre alternativ for folk som ønsker å slanke seg.

Betraktninger

Ikke begynne en diett diett uten å rådføre deg med lege eller sykepleier først, spesielt hvis du har forhåndseksisterende helsemessige forhold som kan føre til komplikasjoner. Under dietten kroppen din fysiologi vil forandre seg, men det bør ikke skape noen store helsemessige problemer. Hvis du opplever svimmelhet, blundere i minnet eller markert tretthet, avvikle kosthold og søke legehjelp. Fortsette å trene regelmessig mens på diett for å holde stoffskiftet aktivert og for å forbedre effekten av dietten.