Digidexo.com

Naturlige måter å redusere intraokulært trykk

Naturlige måter å redusere intraokulært trykk


Intraokulært trykk, eller IOP, refererer til det indre trykk av det menneskelige øye. Fluid kjent som vandig humor gir øyeeplet sin form. Når dette fluidet utøver for stort trykk, kan skade på synsnerven oppstå. Høy IOP er en risikofaktor for glaukom, som kan føre til blindhet ved permanent skade på synsnerven. Medisiner er ofte brukt til å behandle IOP, men naturlige behandlinger finnes også. Disse metodene tilby et alternativ til medikamentell behandling.

Aerobic Exercise

Aerob trening, definert som å heve hjerteslag over omtrent 60 prosent av maks i minst 20 minutter, er en bevist naturlig måte å senke IOP, ifølge øyelege Rick Wilson, MD Gjør denne øvelsen minst fire dager per uke for minimum 20 minutter hver gang. Den økte karbondioksid fra trening øker diameteren av blodkar og dermed senker blodtrykket. Effektene av øvelsen fortsetter mellom øktene, men du må holde trene på en jevnlig basis.

Senke blodtrykket

Senke blodtrykket, og din IOP kan redusere sammen med det. I tillegg til å trene, unngå matvarer eller situasjoner som øker blodtrykket. Koffein er kjent for å øke blodtrykket, slik at det unngås så mye som mulig. Stress er en annen gjerningsmann, og Mayo Clinic anbefaler stresset unngåelse som et middel til staving av glaukom. Se etter tegn på dårlig blodsirkulasjon, for eksempel kalde hender og føtter. Dårlig sirkulasjon kan det tyde på dårlig sirkulasjon på synsnerven.

Kosttilskudd

Det er uklart om vitaminer eller andre kosttilskudd vil senke IOP, men Dr. Wilson anbefaler en god multivitamin for kvinner og en uten jern for menn. Han antyder også at aspirin tatt med en legens godkjennelse kan hjelpe. Ekstra vitamin C og E utover doseringen funnet i multivitamin kan være til noen nytte, men sjekk med legen din før du tar høyere doser.

Vann

Drikker små mengder vann i løpet av dagen vil holde deg hydrert, og kan hjelpe med IOP, ifølge Mayo Clinic. Det er en av sine anbefalinger for hjem rettsmidler for forhøyet IOP. En stor mengde vann blir definert som en liter eller mer i løpet av en kort tidsperiode.