Digidexo.com

Ernæringsmessige verdien av Quorn

Ernæringsmessige verdien av Quorn


Quorn er et merkenavn av en kjøtt erstatning laget fra et stoff som heter mycoprotein. Den offisielle Quorn hjemmeside forklarer at mycoprotein er faktisk en sopp, knyttet til sopp, og sammenlignbare i helsemessige fordeler til kjøtt, fordi den inneholder essensielle aminosyrer. Quorn kommer i mange former, fra bakken "biff" smuldrer til "kylling" anbud.

Historie

Mycoprotein ble utviklet på grunn av frykten for at verden skulle bli mangelfull i proteinrik mat. Den offisielle Quorn nettstedet forteller historien om utviklingen av Quorn produkter. På 1960-tallet, den mycoprotein sopp var isolert og begynte arbeidet med en spiselig form av protein. Quorn som en matvare ble godkjent som trygt for konsum, og introdusert for offentligheten i 1985 Det ble først lagt ut for salg i USA i 2002.

Popularitet

Quorn er økende i popularitet, så vel som i offentlig eksponering. Det ble nylig omtalt på "The Today Show", som en del av en liste med 40 matvarer med helsefordeler for de over 40. I 2005 og 2006 ble Quorn rangert som den mest solgte frosset kjøtt-fri merkevare i naturlig mat butikker, ifølge nettstedet Quorn.

Ernæringsmessige fordeler

En av de viktigste fordelene med Quorn er det faktum at den er rik på komplett, vegetarisk protein. Ifølge thedailyplate.com, en 90-grams porsjon Quorn Grounds inneholder 13 gram protein. Dette er sammenlignbart med kjøttdeig, 15 gram protein per 90-gram servering. Quorn Chicken stil stykker er ikke fullt så proteinrik som selve kyllingbryst, med 12 gram og 18 gram, henholdsvis.

Quorn begrunnelse er også ganske rik på fiber, med 9 gram karbohydrater per porsjon, fem av disse er kostfiber. Quorn Chicken stil stykker inneholder også 5 gram karbohydrater, som alle er kostfiber, en viktig del av et helse diett. Verken kjøttdeig eller kylling bryst inneholder noe fiber i det hele tatt, ifølge nutritiondata.com.

Quorn Grounds og Quorn Chicken stil stykker inneholder tilsvarende mengder fett, med henholdsvis 2,5 gram og 2 gram fett. Dette er en betydelig forbedring i forhold til virkelige kjøttprodukter. Kjøttdeig har 12 gram og kyllingbryst har 8 gram per porsjon.

Andre fordeler

Det er andre grunner til at forbrukerne kan foretrekker Quorn til kjøttprodukter eller andre kjøtterstatninger. Quorn er et vegetarisk proteinkilde, noe som gjør det til et attraktivt alternativ for de som følger en vegetarianer eller veganer kosthold. Quorn er også fri for soya, en vanlig allergen, i motsetning til de fleste kjøtt erstatter. Det er også lav i kalorier og har ingen kolesterol.

Ulempene

Selv om dette var ikke tydelig når det først ble lansert, kan mycoprotein være en alvorlig allergen til noen mennesker, ifølge en artikkel i Los Angeles Times. Quorn Foods Inc. har vært gjenstand for minst en prosess, av en forbruker hevde dette faktum må tas med på sine etiketter. The Quorn Selskapet har reagert ved blant annet på sin hjemmeside en seksjon om muligheten for allergiske reaksjoner.