Digidexo.com

Forskjellen mellom Brand Name & generiske legemidler

Reseptbelagte medisiner kan være kostbart, så generiske medisiner er ofte anbefalt av helse assurandører som et middel til å spare penger. Dette kutter kostnader for forsikringsselskapene og for forbrukerne som må betale for medisiner selv.

Definisjoner

Resepter kan være tilgjengelig som branded medisiner eller generisk. Forskjellen er at merkenavnene har blitt undersøkt av en bestemt farmasøytisk selskap som har patent på medisiner, og hindrer den fra å bli solgt av andre selskaper. Etter hvert kommer inn i stoffet i public domain og kan kopieres av andre produsenter. De kan ikke bruke samme merkenavn som originalen, men selge den som den generiske kjemiske versjonen.

Pris

Den mest vesentlige forskjellen mellom en merkevare og generisk legemiddel er pris. Et merkenavn kan koste opptil tre ganger så mye som den generiske versjonen. Dette er først og fremst fordi den generiske versjonen ikke har til å engasjere seg i årene dyrt forskning gjort av den opprinnelige produsenten, eller er det reklame for å introdusere produktet. I tillegg er flere selskaper som produserer medisiner, de mer konkurransedyktige markedskreftene har en tendens til å senke prisen.

Ingredienser

The Food and Drug Administration krever generiske legemidler for å inneholde de samme aktive ingrediensene som den opprinnelige branded versjon. Imidlertid kan små forskjeller skje basert på den nye produsentens valg av inaktive tilsetningsstoffer eller fyllstoffer. For eksempel måten en medikamentet frigjøres i systemet eller pillen form kan være forskjellig.

Kjøp

Hvis en lege skriver en resept på et merkenavn narkotika, er det mulig å erstatte den generiske versjonen gitt resept spesifiserer ikke "ingen erstatning." Ofte vil farmasøyt foreslår den generiske alternativ, eller pasienten kan spørre om en generisk eksisterer. Ikke alle merkede stoffet har en generisk versjon.

Forskning

Merkenavn narkotika har blitt forsket for sikkerhet, bivirkninger og effekt. Siden generiske legemidler er produsert ved hjelp av samme grunnleggende formelen, har de ikke gjennomgår de samme studiene.

Betraktninger

Noen leger og pasienter tror at noen generiske legemidler ikke utføre så vel som de opprinnelige merkenavn medisiner. For det meste, de baserer sine meninger på de ulike tilsetningsstoffer. Hvis du notere et problem eller mangel på effekt med en generisk legemiddel, kan det være lurt å prøve en annen generisk versjon, hvis den finnes, eller insisterer på branded versjon. Avhengig av din helseforsikring, kan du betale en høyere copay, eller du kan ha til å betale for hele resept.

FDA Tilbakemelding

For mer informasjon om reseptbelagte legemidler relatert til bruk og sikkerhet, opererer FDA en forbruker nettsted (se Ressurser). Du kan også bruke dette nettstedet til å rapportere problemer som du merke med noen reseptbelagte stoffet - merkenavn eller generisk - eller en over-the-counter medisiner.