Digidexo.com

Hvordan lindre kløe Fra en Wasp Sting

Hvordan lindre kløe Fra en Wasp Sting


Vepsestikk er ofte sammen med en skarp smerte, rødhet, hevelse og kløe på stedet av stikket på grunn av den alkaliske gift stede i stinger. Mens over-the-counter smertestillende medikamenter kan ta vare på mye av ubehag, kløende følelse som følger med en veps brodd kan være noe vanskeligere å lindre. En rekke hjem rettsmidler er tilgjengelige for å lindre kløe rundt området av stikket.

Bruksanvisning

Ikke skrap stedet av stikket. Kloring vil spre giften, noe som gjør kløe verre. Fjern stinger for å hindre mer gift fra irriterende på huden. Rense såret grundig med såpe og vann for å hindre smitte og vaske giften unna.

Påfør isbiter eller en ispose på såret for å redusere hevelse og midlertidig lindre kløe.

Suge en bomullsdott med eple cider eddik, vanlig eddik eller sitronsaft og trykk på såret. Dette vil svi litt, men syren vil nøytralisere giften, bidrar til å lindre smerte og kløe.

Bruk en aktuell eller muntlig antihistamin for å hjelpe til med kløe. Du trenger ikke en resept; over-the-counter allergi medisiner vil være nok. Du kan også bruke Calamine lotion opptil fem ganger om dagen for å lindre kløe.

Dab aloe vera gel på stikket området hvis du foretrekker en mer naturlig rette.

6. Påfør en antibiotisk salve for å hindre smitte. Hvis området blir enda mildt smittet, vil kløen øke.

Forhindre nattetid kløe ved å blande natron og vann til en pasta. Påfør lim til området og pakk den inn i gasbind. La den stå på over natten for å fremme helbredelse.