Digidexo.com

Hvit Jod Risks

Hvit Jod Risks


Hvitt jod er et de-fargelegges form av jod som brukes til å behandle mange forskjellige betingelser, slik som alopecia relatert til skjoldbruskkjertelen. Det er også benyttet som en generell kosttilskudd. Våre legemer må ha egnede jod nivåer for å holde thyroid riktig fungerende, som er en kjertel som regulerer vekst, metabolisme og andre interne funksjoner. Mens hvit jod kan behandle eller forbedre en rekke forhold, bør hver pasient være klar over risikoen knyttet til bruk ..

Jod Allergi

Jod allergi er sjeldne, men de potensielle risikoene kan være livstruende. Generelle symptomer på en jod allergi inkluderer kvalme, oppkast og utslett. Mer alvorlige tilfeller kan føre til anafylaktisk sjokk, inkludert hevelse i svelg og økt hjerterytme, som krever umiddelbar oppmerksomhet. Jod allergier kan typisk bli behandlet med over-the-counter antihistaminer. Eller, med mer alvorlige tilfeller kan leger foreskrive en adrenalin-injeksjon i tilfeller av akutt allergi angrep.

Mulighet for Overdose

Jod overdose er sjelden, men barn kan være spesielt følsomme for det. Symptomer inkluderer en metallisk smak i munnen, oppkast, diaré, og i mer alvorlige tilfeller, støt eller kramper. Jod inntak bør overvåkes nøye, og bare som anvist av lege.

Autoimmune Thyroid Disease

I noen tilfeller kan innføre for mye jod inn i kroppen utløse autoimmun sykdom, forårsaket av skjoldbruskkjertelen senke eller stoppe hormoner fra å bli produsert. Dette kan igjen forlate immunsystemet utsatt for en autoimmune angrepet.

Hypotyreose

Hypotyreose er en tilstand der skjoldbruskkjertelen er under aktiv, så hormoner er ikke produsert som raske nok priser. Hypotyreose later folk følelsen svak og kan føre til er vektproblemer og lavere kroppsfunksjoner. Høye nivåer av jod har vært knyttet til denne tilstanden, som kroppen begynner å avvise jod når den er presentert med for mye. Uten nok jod blir behandlet innen skjoldbruskkjertelen, bremser det ned, noe som kan resultere i hypotyreose som en betingelse.

Assosiasjoner med skjoldbrusk kreft

Studier har vist at jod kan være en faktor i å øke en persons sjanse for skjoldbruskkjertelkreft, men vanligvis bare hvis vedkommende har en familiehistorie med skjoldbruskkjertelkreft eller økt risiko før du tar jod kosttilskudd.