Digidexo.com

Risiko for Grey Asbest

Risiko for Grey Asbest


Forbudt i 1995, den nest mest utbredte formen for asbest, har amosite brune eller grå, rette fibre (amfibol), laget av jern magnesium silikat, ifølge SimplifyDIY. Grey asbest er et mineral som ble brukt mye i byggebransjen i løpet av første halvdel av det 20. århundre, er det svært motstandsdyktig mot varme og ild. Asbest ble brukt i alt fra biler til skip.

Avhengig av tilstanden til asbest kan det bli en helse bekymring. Hus bygget før andre verdenskrig er mer sannsynlig å ha asbest i bygningsmaterialene. Asbest i små fibre ble blandet med betong slik at det er umulig å vite om en bygning er forurenset med stoffet. Den eneste måten å finne ut om en bygning har asbest er å analysere en prøve av byggemateriale.

Risiko for asbest

Den eneste risikoen fra asbest er at av inhalasjon av luftbårne partikler. Asbest er laget av ørsmå fibre. Asbest er ikke skadelig med mindre det begynner å svekkes og fibrene blir luftbårne. Imidlertid, dersom stoffet er boret eller forstyrres på noen måte fibrene komme i luften. Når disse fibrene er luftbårne og inhalert de kommer inn i lungene, hvor de forårsaker lungesykdom. Det er ingen kur for noen lungesykdom forårsaket av asbest. Disse asbestfibre forbli i lungene for en lang tid hvor de forårsaker sykdom. Bevis av sykdom kan ikke manifestere i femten år eller mer.

Asbest-relatert sykdom

Pleural plakk er en tilstand forårsaket av eksponering for asbest i hvilken vevet rundt lungene og diafragmaet begynner å tykne og herde. Det er vanligvis ingen symptomer. Overskudd av væske kan begynne å bygge seg opp i rommet mellom lungene og brystveggen. Dette er kjent som pleuravæske. Asbestose er en tilstand der vev i lungene blir arrete gjøre pasienten har en større risiko for lungekreft. Røyking øker denne risikoen. Lungekreft danner vanligvis i lungevevet eller cellene lining luftveiene. Mesothelioma er kreft i pleura. Asbest kan også føre til kreft i slimhinnen i bukhulen.

Outlook

Utsiktene for mennesker utsatt for asbest varierer i henhold til graden av eksponering, skade, og hvilke sykdommer de har. Påvirker av asbest på lungene dine ikke kan reverseres ved noen behandling. Men det finnes behandlinger for å lindre smerten, bremse utviklingen av sykdommen, og hindre komplikasjoner ifølge National Institute of Health (NIH). Røykeslutt og gjøre andre endringer i livsstil kan forebygge komplikasjoner og lungekreft.