Digidexo.com

Hirschsprung sykdom

Hirschsprung sykdom


Det er mange ulike forhold som påvirker riktig funksjon av tykktarmen, ifølge Colon-cancer-fordøyelsen-helse-sone, et nettsted på sykdommer i fordøyelsessystemet og tykktarm. Nettstedet påpeker at nøyaktighet i diagnose er viktig fordi mange kolon forhold presentere lignende symptomer, som diaré eller forstoppelse, men kan kreve forskjellige behandlinger. En kolon lidelse hvor nøyaktig diagnose er avgjørende er Hirschsprung sykdom, en tilstand oppkalt etter Dr. Harald Hirschsprung, en dansk lege som først korrekt diagnostisert sykdommen i 1886.

Definisjon

Hirschsprung sykdom er en medfødt tilstand vanligvis diagnostisert hos nyfødte, ifølge Mayo Clinic. Det skjer fordi barnet er født uten alle nerveceller eller ganglia som normalt linje hele tykktarmen. Noen ganger er bare en liten del av ganglier mangler, men på andre tidspunkter en mye lengre seksjon er fraværende.
De manglende ganglia påvirker funksjonen av tykktarmen & ndash; eller kolon & ndash; hovedsakelig i behandlingen av avføring, i henhold til Cincinnati Children Hospital. Dette fordøyelsesprosessen er kjent som "peristaltikk." The Mayo Clinic tyder på at noen ganger barnet må behandles med en gang; noen ganger tilstanden krever behandling som barnet blir eldre.

Symptomer

I tillegg til vanskeligheter passerer avføring, symptomer på Hirschsprung sykdom i barndommen inkluderer problemer absorbere næringsstoffer. Alvorlige tilfeller av tilstanden er preget av manglende evne til babyen å ha avføring i løpet av første eller andre dagen etter å ha blitt født, ifølge Mayo Clinic. Andre symptomer er oppkast, diaré, oppblåsthet og forstoppelse. Symptomer hos eldre barn inkluderer unnlatelse av å trives, kronisk forstoppelse, anemi, underernæring, oppblåsthet og enterokolitt.

Enterokolitt

Enterokolitt, en alvorlig infeksjon i tykktarmen, kan forekomme i forbindelse med Hirschsprungs sykdom. Dette er en alvorlig infeksjon som kan påvirke både spedbarn og små barn som lider av Hirschsprung sykdom, i henhold til Cincinnati Children Hospital. Symptomer på enterokolitt inkluderer feber, oppkast og diaré.

Testing og diagnose

Tester for Hirschsprung sykdom som ditt barns barnelege kan ønske å utføre inkluderer abdominal røntgen for å fastslå svulmende eller innsnevring i tykktarmen eller en barium klyster for å kartlegge i tykktarm og endetarm, i henhold til Cincinnati Children Hospital. Tester på ungdommer inkluderer en biopsi eller kirurgisk fjerning av en liten del av tykktarmen vev, for å søke etter områder der ganglia mangler.

Kirurgisk behandling

The Mayo Clinic siterer en prosedyre som kalles "pull-through kirurgi" som den mest effektive og foretrukne behandling for Hirschsprung sykdom. I pull-through kirurgi, er en del av den syke kolon (uten nerve ganglia) fjernet og deretter de to friske delene er "trukket" sammen og til igjen.

Kirurgi risiko

The Mayo Clinic tyder på at barn som gjennomgår pull-through kirurgi er det en risiko for enterokolitt før operasjonen er helt grodd. Pasienter bør overvåkes etter operasjonen for feber, abdominal hevelse, diaré, oppkast og rektal blødning. Andre ettervirkninger av pull-through kirurgi er diaré og vanskeligheter passerer avføring på grunn av manglende kolon muskel koordinering.

Forskning

Forskning for å identifisere årsaken til Hirschsprung sykdom fortsetter. Det er mulig at sykdommen er arvelig. The Cincinnati Children Hospital hevder at Hirschsprung sykdom er ca 10 ganger mer sannsynlig hos et barn med Down syndrom.