Digidexo.com

Hvordan ta temperaturen på barn

Hvordan ta temperaturen på barn


Hvis barnet ditt ser ut til å være uopplagt, kan ta sin temperatur indikere om han har feber. En måte å overvåke barnets temperatur er ved å plassere din hånd mot pannen. Men denne tilnærmingen ikke gi deg et klart måling; I så fall kan du ønsker å følge opp ved å måle ditt barns rektal, oral eller temperaturen i armhulen. "Kidshealth" anbefaler å bruke rektal metoden opp til barnet er tre måneder gammel, og bruk av armhulen eller muntlig metode med eldre barn, avhengig av din preferanse.

Hvordan ta temperaturen på barn

Rektaltemperaturen

•  Rengjør termometeret. Fukt en bomullsdott med isopropanol og tørk den over tuppen av termometeret. Bruk såpe og kaldt vann som et alternativ.

påføres en tynt lag av vaselin til spissen av et digitalt termometer for å gjøre innsettingen lettere. Slå på termometeret, og vent til det indikerer at den er klar. Ofte avgir et digitalt termometer en eller flere ganger for å signalisere at den er klar.

Legg babyen på ryggen på en flat stabil overflate, for eksempel en seng. Plasser nondominant arm bak bena. Trykk forsiktig bena opp mot brystet hans, slik at hans bunnen er utsatt. Babyen skal ikke oppleve noen smerte.

Sett termometeret ca 1/2 tomme i babyens anus. Hold termometeret mellom fingrene på den andre hånden mens du venter ca 1 minutt.

Skyv ut termometeret forsiktig når det signaliserer at lesing er fullført. Se på termometeret skjermen. Bruk en blyant og notisblokk og skrive ned temperaturen, dato og klokkeslett, slik at du kan holde oversikt over mulige temperatursvingninger. Slå av termometeret.

Vask termometeret spissen med såpe og vann og tørk den med et rent håndkle.

Oral Temperatur

Rengjør tuppen av digitalt termometer med såpe og kaldt vann. Tørk termometer med et rent håndkle.

Slå termometeret på og vente på det å signalisere at den er klar til bruk.

Har barnet ditt åpne munnen og plasser tuppen av det digitale termometeret under tungen mot baksiden av munnen hans. Fortell barnet ditt til å lukke munnen, avstå fra å snakke og puste gjennom nesen. Hvis barnet ditt nylig drakk en varm eller kald drikke, vent minst 15 minutter før du tar temperaturen hans, fordi dette kan påvirke termometeret lesing. Hvis barnet ditt er overbelastet eller har problemer med å puste, kan det være lurt å ta en rektal eller temperaturen i armhulen.

Vent til termometeret for å signalisere at det er gjort før du fjerner den. Skriv ned dato, tid og temperatur. Slå av termometeret.

Vask og tørk termometer og sette det bort.

Temperaturen i armhulen

Rent spissen av termometeret med såpe og kjølig vann eller isopropanol. Tørk termometer med et rent håndkle.

Ta av alle klær som dekker barnets armhulene.

Slå termometeret på og vente på signal for å indikere at den er klar.

Løft opp ditt barns arm og plassere termometeret tips under hans armhulen. Termometeret må ikke berøre noen klær --- bare huden hans. Senke armen og ha ham holde på albuen hans motsatt arm. Kryssing armen foran kroppen hans vil holde termometeret på plass.

Lytt etter signal om at termometeret er gjort og fjerne termometeret. Registrere dato, tid og temperatur.

17. Rengjør termometeret med isopropanol eller såpe og vann; tørk den med et rent håndkle og lagre det.

Hint

  • Les spesifikke instruksjoner for termometeret du har tenkt å bruke før du bruker den. Det finnes ulike typer termometre som har ulike måter å drive og måle temperatur.
  • Vurder å bruke et øre termometer, temporal arterie termometer eller smokk termometer hvis barnet ikke svarer godt til et digitalt termometer.