Digidexo.com

Årsaker til spedbarn gjær infeksjoner

Årsaker til spedbarn gjær infeksjoner


Nye mødre er ofte sjokkert over å oppdage sin dyrebare spedbarn kan ha en soppinfeksjon. Mange forbinder gjær infeksjoner med kvinner, men jeg ikke skjønner spedbarn er svært utsatt. Spedbarn gjær infeksjoner er forårsaket av en mangel på renslighet og tørrhet i bleieområdet. De kan være oversendelse av en infisert mor under fødselen eller mens du ammer, fra en mangel på flaske og smokk renslighet eller fra antibiotika.

Identifikasjon

Spedbarns gjær infeksjoner er vanlig i de fuktige områdene i bleieområdet, herunder folder i huden. Mange ganger en gjær infeksjon er forvekslet med bleie utslett. Spedbarn gjær infeksjoner kan også oppstå i munnen som hvite flekker og sår, kjent som trøske.

Effekter

Spedbarn gjær infeksjoner kan være svært smertefullt, noe som resulterer i overdreven gråt og fussiness. Spedbarn som har trøske også kan ha problemer med fôring, suge og svelge, i tillegg til å være gretten, rastløs og frustrert. Spedbarn gjær infeksjoner kan føre til alvorlig underernæring og dehydrering hvis den ikke behandles effektivt.

Betraktninger

Spedbarn kan få en gjær infeksjon ved fødselen dersom mor er infisert. Gjær infeksjoner kan også oppstå i neglebåndene, hvis barnet suger tommelen sin eller fingrene. Ammende mødre og spedbarn ofte overføre smitte frem og tilbake hvis ikke riktig behandlet.

Forebygging / behandling

Gjær infeksjoner kan forebygges ved å endre ditt barns bleier hver 2 timer og la huden tørke grundig før du setter på en ny bleie. Spedbarn tar antibiotika er mer utsatt for gjær infeksjoner og bør ha sine bleier endres ofte. Likeledes bør mødre som tar antibiotika og amming være mer årvåken om bleie endring. Smokker bør steriliseres regelmessig for å hindre trøske.

Advarsel

Spedbarn gjær infeksjoner kan behandles med over-the-counter medisiner som klotrimazol, mikonazol og nystatin, men søke råd hos barnelege om dosering og hyppighet. Kontakt barnelege umiddelbart hvis barnet ditt utvikler feber eller utslett som blir til gul, siver sår.