Digidexo.com

Hvordan fjerne et fremmedlegeme fra nesen

Hvordan fjerne et fremmedlegeme fra nesen


Så du har noe opp nesen (eller kanskje barnet ditt gjør). Dette kan være en særlig smertefull og skremmende opplevelse, og utvinning har allerede vist seg ganske vanskelig, eller annet du ikke ville være her. Hvis du er den med noe opp nesen og du er alene, gå til legevakten. Uten hjelp, vil du trolig bare skubbe objektet lenger tilbake, og det er da ting blir farlig. Leger har en rekke verktøy laget kun for denne typen ting, og de kan fjerne det raskt og uten mye sjanse av objektet havne i lungene.

Hvordan fjerne et fremmedlegeme fra nesen

•  Bestem hva som er der oppe, hvor stort det er, og hvor dypt det er. Ved hjelp av lommelykten, ta en titt inne i berørte nesebor, men ikke start poking rundt. Se etter blødninger og prøve å finne ut hvorfor det er fast. Forsøk på å løsne objektet uten å ha god kunnskap om hva du er opp mot kan være katastrofalt, så ta deg tid.

Forsøk på å trekke det ut. For objekter som er godt synlig og er ikke avrundet, kan du prøve å trekke dem ut ved hjelp av pinsett - hvis pinsett er store nok - eller en hekta probe av noe slag. Ikke bare gjør det blindt: Bruk lommelykt og øynene dine til å se hva som skjer, og foreta justeringer etter behov. Hvis blødningen oppstår, eller hvis objektet ikke vil rikke seg eller er skjøvet lenger bak i forsøket, gå til ER.

Blås det ut. Du har sikkert allerede prøvd dette, men hvis objektet er vanskelig å se eller sfærisk - som vil gjøre det vanskelig å forstå - lukke upåvirket nesebor, så fortell barnet ditt til å blåse hardt. Dette kan løsne objektet helt, eller kan gjøre akkurat nok til at du kan forsøke å trekke den ut som beskrevet i trinn 2.

søke hjelp. Hvis ingen av disse metodene fungerer: Legene har verktøy som kan oppnå tilsvarende effekt med mye større presisjon eller kraft. Akkurat nå, bare har noen noe opp nesen, men hvis det kommer inn sin lunge, kan det føre til en infeksjon, astma, bronkiektasier eller død ved drukning. Ikke risikere det.

Hint

  • Hvis objektet er metallic, kan du prøve å bruke en magnet for å trekke den ut. Imidlertid er mange husholdnings magneter ikke kommer til å være sterk nok til å få dette gjort.