Digidexo.com

En sjekkliste over milepæler for Fysisk fostring

En sjekkliste over milepæler for Fysisk fostring


Utviklingsmessige milepæler er nyttige guider for å avgjøre om barnet utvikler seg normalt. I løpet av de første fem årene av livet, er de fleste grunnleggende fysiske utviklingsmessige milepæler oppnås. Videre er det i løpet av disse årene at foreldrene er mest sannsynlig å se en indikasjon på at deres barn ikke utvikler seg normalt. Når behandlingen lister over utviklingsmessige milepæler, er det viktig å huske på at Miljøet påvirker utvikling og at alle barn utvikler på ulike priser. Hvis barnet ditt har gått glipp av flere utviklingsmessige milepæler, men snakk med din barnelege.

Alder 0 til 6 måneder

Nyfødte begynne å fokusere på objekter (spesielt ansikter) med øynene etter en måned og sporing bevegelige objekter direkte av tre måneder. Med 6 måneder, skal barnet ha full kontroll over hodet. Denne ferdigheten kommer vanligvis i sakte og gradvis, begynner med evnen til å holde opp hodet for korte perioder av gangen og slutter med et komplett utvalg av hodebevegelser. Reaching for objekter, med en spesiell interesse på ens egen kropp, er en viktig milepæl i denne perioden.

Alderen 6 til 12 måneder

Babyer begynne å forsøke å sette seg opp på rundt 6 måneder, og bør være i stand til fullt ut å sitte oppe etter 8 måneder. Kort tid etter, vil de forsøke å stå ved å trekke opp på objekter og etter 11 måneder bør være i stand til å stå for korte perioder av gangen. Ved 12 måneder, kan barn begynn å gå og bør være i stand til å iverksette tiltak med hjelp av en voksen eller ved å balansere seg med omkringliggende stedene. Ved utgangen av det første året, bør barn være i stand til å forstå og slipp gjenstander med hendene.

Alder 12 til 24 måneder

Et barn skal være i stand til å gå ved 18 måneder og vil begynne å forsøke å løpe ved utgangen av det andre året. Med instruksjon fra voksne, kan unge smårollinger lære å kaste en ball. Etter alder 2, er barn begynner å ha bevissthet om blære og tarmfunksjonen og ha litt begrenset kontroll over dem. Følgelig kan mange barn begynner de tidlige stadiene av pottetrening i denne alderen.

Alder 24 til 36 måneder

Mellom andre og tredje år, bør barna være i stand til å stå på en fot, hoppe med to føtter og sparke en ball. I en alder av tre, vil barna kunne brødfø seg selv, men med mye søl. Barn bør ha begynt pottetrening før 3 år, og de fleste barn vil ha det meste ferdig pottetrening.

Alder 36 til 48 måneder

Muligheten til å gå i en voksen-aktig, hæl-til-tå mote framgår mellom 3 og 4. Barn utvikler mye mer motorisk kontroll i denne alderen, og bør være i stand til å gå i trapper med hjelp, mate seg mer kompetent og tegne en ufullkommen linje. Etter 4 år, bør barn være fullt potty trent, med sporadiske uhell og natta sengevæting. Med voksen instruksjon, bør barn lære grunnleggende farger, former og tall. De fleste barn kan telle til fem i en alder av fire.

Alder 48 til 60 måneder

Med 5, bør pottetrening ferdigheter være fullt etablert, inkludert muligheten til å bruke toalettet og tørke uten assistanse. Kids denne alderen kan stå på en fot i flere sekunder, fange og kaste en ball og gå i trapper uten assistanse. Pedagogiske ferdigheter også blitt mer finstemt, spesielt muligheten til å kopiere og gjenkjenne bokstaver når lært opp til å gjøre det.