Digidexo.com

Hvordan måle hjerterytmer

Det er lett å måle hjerterytmen. Denne teknikken er omtrentlig, men nyttig når du prøver å ta pulsen din og måle frekvensen av hjerterytmer.

Hvordan måle hjerterytmer

Hvordan måle hjerterytmer

•  Etter å ha fått opp om morgenen, eller etter å ha sittet i en lang periode uten stimulering, finn din halspulsåren. Denne arterien pulserer med hver beat av hjertet ditt. Du finner den rett under kjevebenet på hver side av halsen, omtrent en tomme tilbake fra haken.

Når du har funnet din carotisar, holder pekefingeren og langfingeren til arterien, føler det pulsere med hver beat av hjertet ditt.

Når du har blitt komfortabel med plasseringen av halspulsåren og føler dens bevegelser, still inn tiden på stoppeklokken i 15 sekunder, eller begynne timing deg selv på en klokke for 15 sekunder. Telle hver pulsering av halspulsåren.

Når du har timet selv i 15 sekunder, multiplisere antall ganger halspulsåren pulsated med fire. Dette tallet er antall ganger, ca, slår hjertet per minutt i ro, eller med andre ord, uten stimulering.

Ved hjelp av dette nummeret, kan du finne ut om ditt hjerteslag er for treg, for fort, eller normal. Bradykardi, eller en langsom hjertefrekvens, er diagnostisert hvis du har en hvilepuls på under 60 slag per minutt. Men det betyr ikke automatisk at noe er galt hvis du har en puls etter 60. Hvis du trener ofte, kan dette være en forklaring. Takykardi, eller rask hjerterytme, er diagnostisert hvis du har en hvilepuls på over 100 slag per minutt i hvile. I noen tilfeller er takykardi asymptomatisk.

Hint

  • Kontakt lege hvis du har unormalt lav eller høy puls for å finne årsaken; du kan være syk.