Digidexo.com

Vektproblemer i Teens

Vektproblemer i Teens


Det er ingen overraskelse at tenåringer ønsker å se og føle sitt beste, men noen ganger det er lettere sagt enn gjort. Akkurat som voksne, tenåringer sliter med vektproblemer. Ofte, disse går hånd i hånd med familieproblemer, utfordringer skole og vanskeligheter i forhold til jevnaldrende. Lære nye vaner for passende vekt vedlikehold er bare halve kampen; ofte, for å oppnå en sunn vekt, må tenåringer konfrontere dypere spørsmål som har plaget dem i lang tid.

Overvekt

Å være overvektig er sannsynligvis toppen bekymring for mange tenåringer i dag. Ofte skjer dette på grunn av dårlige matvaner lært i tidlig barndom, samt en stillesittende livsstil. Tenåringer kan ha problemer med å finne tid til å trene når de må sitte på skolen i syv til åtte timer om dagen, så komme hjem og gjøre lekser som krever timer ekstra sitting. Oppmuntre tenåringer til å delta i minst en extracurricular aktivitet som involverer bevegelse, for eksempel sport. Sunn mat må også være en familie affære; Hvis ikke, vil ungdoms kjempe en oppoverbakke kamp mot fristende godbiter hjemme.

Undervekt

Selv om ikke så vanlig som å være overvektig, undervektige tenåringer har også bekymringer om kroppen sin. Noen (spesielt menn) føler at de er for små og tynne, og måler ikke opp til sine større, mer muskuløse jevnaldrende. Mens det er lite tenåringer kan gjøre for å endre sine individuelle genetikk eller vekstrater, bygge muskler gjennom vekttrening og økt fett og protein forbruk er et alternativ. Det viktigste å huske om undervektige tenåringer er at de er fortsatt økende. Som sådan, gjør at de får riktig ernæring på dette stadiet, eller langsiktige helsemessige konsekvenser kan føre til.

Anoreksi

Anoreksi er en spiseforstyrrelse der enkeltpersoner ikke spiser nok kalorier for optimal funksjon. Overdreven trening er også ofte en del av forstyrrelsen, der offeret utfører for mye kardiovaskulære eller muskeltrening i et forsøk på å gå ned i vekt. Tidligere antatt å være en tilstand som rammet hovedsakelig tenåringsjenter, er gutter raskt blitt anoreksi nyeste ofrene. Umiddelbar inngrep fra foreldre, lærere og skolens rådgivere er nødvendig for å effektivt bekjempe denne lidelsen.

Bulimi

Bulimi er en annen vanlig spiseforstyrrelse oppleves av tenåringer som er altfor fokusert på å miste vekt. Det er preget av binges (forbruker store mengder mat i en sittende) og utrenskninger (fjerne de overflødige kalorier fra kroppen ved hjelp av oppkast, avføringsmidler eller tilsvarende metoder). Langsiktige konsekvenser inkluderer dårlige vekstrater, gastrointestinale problemer og en rekke psykiske problemer. Som anoreksi, er tidlig intervensjon nødvendig av voksne til å hjelpe offeret.