Digidexo.com

Velge en jern supplement

Pass på at du trenger et supplement

Siden jern kan bygge opp til giftige nivåer hvis for mye blir tatt, må du snakke med legen din for å sikre at du trenger et supplement. Personer som pleier å trenger kosttilskudd for gravide, spedbarn på under normal vekt, tenåringsjenter, vegetarianere, kvinner med tunge perioder, kvinner på prevensjon og de med nyre-eller gastrointestinale sykdommer som kan være i stand til å absorbere jern riktig. Iron kosttilskudd er vanligvis recommenced når symptomer på jernmangel er til stede og blodprøvene bekrefter lave nivåer av jern.

Se etter ferrosulfat

Jern kan finnes i multivitaminer, eller den kan komme seg. Iron tillegg kan inneholde enten treverdig form av jern eller en jernholdig form av jern. Kosttilskudd som inneholder jern jern er best absorberes av kroppen. Jern jern har tre typer, jernholdig sulfat, jern fumarat, og jernholdige gluconate. Ferrosulfat er den foretrukne type. Men det fører også til de gastrointestinale bivirkninger. Jern fumarat, og jernholdige gluconate ikke absorberes også, men de pleier å være bedre tolerert. Alle tre former inneholde varierende mengder av det som kalles elementært jern som jern refererer til mengden av jern kroppen faktisk vil absorbere fra tabletten. Dette kan være forskjellig fra det totale beløpet jernet pillen inneholder. Når legen din anbefaler hvor mye jern du trenger, sjekke etikettene nøye for å sikre at du får den typen med riktig mengde av essensielle jern.

Prøv ulike former

Iron kosttilskudd kan komme i tablettform eller flytende form, som kan tas i dråper. Tabletter kan være vanlig, bestrøket eller utvidet-release form. De vanlige tablettformer er best absorberes av kroppen, og er den minst kostbare. Flytende og slipp former er bra for de som har problemer med å svelge og for barn. På grunn av gastrointestinale bivirkninger av å ta vanlige jern kapsler, kan det være lurt å prøve utvidet-release piller. Dessverre er jern i utvidet frigjøring piller ikke absorberes i tillegg.

Vurdere bivirkninger

Når du velger en jern supplement, må du kanskje prøve noen å se hvilke som forårsaker minst mulig bivirkninger. Iron kosttilskudd kan føre til forstoppelse, kvalme, oppkast og mørk avføring. Du må kanskje prøve ulike former for jerntilskudd for å finne en som du tåler beste.
I tillegg er visse matvarer hemme absorpsjonen av jern og andre øker den. Vitamin C er en av de mest anbefalt vitaminer for å hjelpe absorpsjon av jern. Noen jerntilskudd kommer med vitamin C lagt til.

Unngå å ta for mye jern

Det er mulig å ta for mye jern. Utilsiktet overdose av jern kan være dødelig hos barn under 6 år. For mye jern kan bli funnet i blod og lagres i leveren og hjertet. Forhold som kreft, levercirrhose, hjertesykdom, hemokromatose og organskade kan oppstå når det er for mye jern i kroppen. For mye jern i blodet kan skade blodårer og spille en rolle i å øke LDL eller "dårlig" kolesterol nivåer. Tar en jern supplement kan forårsake gastrointestinale symptomer; det er best tolerert hvis tatt med mat. I tillegg kan jerntilskudd samhandle og redusere effektiviteten av andre medisiner du kan ta. Du bør være spesielt forsiktig dersom du tar naturmidler. Får nok jern gjennom kosten er fortsatt det beste valget, med mindre legen din anbefaler kosttilskudd.