Digidexo.com

Hvordan du kan redusere plakk i arteriene

Arteriene er ansvarlig for frakter oksygen og næringsstoffer fra ditt hjerte, hele kroppen din. Normalt arteriene er fleksibel og tøyelig som en gummistrikk; imidlertid kan arterier blir stiv og hard i en prosess kjent som aterosklerose. Når arteriene utvikle plakk på innsiden av dem, er dette kjent som åreforkalkning. Aterosklerose er en type av arteriosklerose. Prøver å redusere mengden av plakk bygge opp i blodårene dine krever strenge endringer i kostholdet og tett oppfølging av lege.

Hvordan du kan redusere plakk i arteriene

Kosttilskudd endringer

•  Opprettholde et sunt kosthold. Ikke spis mat med høyt bearbeidet fett, da dette vil bidra til høyt kolesterol, kalsium innskudd, og andre former for plakk utvikling.

Har legen din anbefale et kosttilskudd terapeut for å rådføre seg med deg om hva slags mat anses mest bidrar for din tilstand.

Spis frukt og grønnsaker. Ifølge Mayo Clinic, vil frukt, grønnsaker og helkorn tillate deg å kontrollere vekten din, kolesterol og blodtrykk.

Trening og andre teknikker

Tren regelmessig. En øvelse diett for å gå eller svømme 30 minutter om dagen, er en god start.

Øk øvelse rutine til 60 minutter om dagen. Konsekvent trening gjør at blodårene til å bruke oksygen mer effektivt og øke blodstrømmen gjennom arteriene.

Administrere stress. Meditasjon, dyp pusting og avslapping teknikker kan frigjøre spenninger innenfor musklene dine.

Ikke røyk. Røyking bidrar til skade på blodårene dine, noe som kan føre til utviklingen av aterosklerose.

Medisiner og tilskudd

Bruk medisiner som foreskrevet av legen din. Endringer i kostholdet alene ikke kan redusere plakk bygge opp. Kolesterol eller blod medisiner kan være nødvendig å redusere fettavleiringer i arteriene.

Ta aspirin Hvis legen din tillater det. Aspirin kan redusere utviklingen av blodplater klumper i arteriene, noe som kan føre til ytterligere arteriell blokkering.

Ta kosttilskudd som inneholder folsyre og omega-3 fettsyrer. Ifølge University of Maryland Medical Center, kan omega-3 fettsyrer bidra til å behandle aterosklerose ved å hindre utviklingen av plakk og blodpropper. Folsyre kan redusere arteriell plakk.

Ta vitaminer rik på antioksidanter, som vitamin C og vitamin E. Spis røde bær som jordbær og bringebær, og appelsiner, som er rike på antioksidanter.

Spis mer mat som inneholder beta-karoten som gulrøtter og bladgrønnsaker som spinat. Matvarer som er rike på betakaroten kan bidra til å forhindre oppbygging av plakk.

Hint

  • Snakk med en ernæringsfysiolog om håndtering av matinntak, og hva som regnes som en sunn diett for kroppsvekten din.
  • Sikt på en realistisk vekttap mål på 1 kilo i uken.
  • Hvis du er en røyker, bør du vurdere å slutte. Røyking tetter blodårene dine, noe som bidrar til akkumulering av plakk.
  • Ikke prøv å gå ned i vekt drastisk. Prøver å miste mer enn to pounds en uke er usunt for kroppen og kan føre til å få tilbake den vekten du har tapt.
  • Ikke ta kosttilskudd med mindre legen din sier det er greit.