Digidexo.com

Nonocclusive koronarsykdom

Koronarsykdom er en progressiv, kronisk sykdom som forårsaker fortykkelse og innsnevring av koronararteriene som leverer blod og oksygen til hjertemuskelen. Nonocclusive koronarsykdom er koronar sykdom som ikke har kommet til det punktet for å forårsake betydelige og / eller okkluderte koronar arterielle blokkeringer.

Betydning

Koronarsykdom påvirker arteriene som forsyner blod og oksygen til hjertemuskelen. Koronararteriene er de viktigste blodkar som er ansvarlig for å forsyne hjertet med viktige næringsstoffer og oksygen. Enhver forstyrrelse i normal blodstrøm til hjertet reduserer effektiviteten og funksjon av hjertemuskelen. Koronarsykdom resultater når de indre fôr av koronararteriene tykkere og utvikle fettstoffer og kolesterol-laden innskudd, eller arterielle plakk. Disse arteriell plakk forårsake innsnevring av arteriene og forstyrre blodtilførselen til hjertemuskelen, og redusere mengden av oksygenert blod å nå hjertet. Nonocclusive koronarsykdom er arterien sykdom som ikke har produsert ferdig, eller nær komplett, blokkering av noen av koronararteriene. I nonocclusive koronarsykdom, er ingen store forstyrrelser i koronar blodstrøm produsert.

Funksjon

Nonocclusive koronarsykdom er koronarsykdom i en tidlig eller mild form. Den glatte vegger lining koronararteriene gjennomgå strukturelle endringer som forårsaker blodårene til å miste sin naturlige fleksibilitet og for å utvikle små sprekker og groper som skaper en ru, mer grov tekstur. Sirkulerende blodnivåer av både fettsyrer og kolesterol slutt fester seg til den ru, pitted arterieveggene, og over tid, en gradvis oppbygging av arterielle innskudd former. Kroppens immunforsvar spiller en nøkkelrolle i utvikling og forverring av koronarsykdom. Som koronararteriene blir skadet av koronarsykdom, reagerer kroppens immunsystem ved å sende hvite blodlegemer til de skadede områdene. Dette immunsystem respons resulterer i små skorper forming over de skadede arterielle foringer, en tilstand som skaper ytterligere arterielle thickenings og blokkeringer.

Historie

Koronarsykdom er en kronisk, progressiv sykdom som normalt tar mange år å utvikle. Sykdommen starter med kun små irritasjoner og abnormiteter til koronar arterielle fôr og utvikler seg med tiden. Nonocclusive koronar er fortsatt i sin mild form uten vesentlige eller obstruktive koronar blokkeringer, eller okklusjoner. Nonocclusive karsykdom kan også være et begrep som brukes for å beskrive koronarsykdom. Det kan også beskrive sykdom som er mer omfattende i naturen begrenset til de ukritiske, mindre arterielle grener, som er de grenene som ikke leverer en stor andel av oksygenrikt blod til hjertemuskelen. Disse fartøyene, selv når betydelig occluded, er ikke sannsynlig å forårsake noen alvorlige og / eller livstruende koronar episoder.

Betraktninger

Selv i milde og / eller nonocclusive former for koronarsykdom, det faktum at koronarsykdom er til stede er grunn til bekymring. Hvis målbar koronarsykdom er til stede, de underliggende mekanismene i arbeid som produserer arteriosklerotiske endringer er aktiv og sannsynlig å gå videre hvis venstre uovervåkede og / eller uadressert. Mens nonocclusive koronarsykdom er mindre risiko enn mer omfattende og / eller okklusjon av koronarsykdom, betegner sin tilstedeværelse behovet for å nøye se og ta opp den pågående status for sykdommen og å være oppmerksom på eventuelle vesentlige endringer og / eller progresjoner av sykdommen som kan føre til mer omfattende problemer eller øker kardiovaskulær risiko.

Forebygging / løsning

Nonocclusive koronarsykdom er koronarsykdom som fortsatt er i en håndterlig scenen. Fordi koronar blodstrøm og sirkulasjon ikke er betydelig hindret av nonocclusive koronar sykdom, opprettholde helse og funksjonalitet av okkluderte koronararteriene og hindre dem fra å oppleve progresjon av sykdommen er sentrale mål for forebyggende / ledelse modalitet. Fastsettelsen av et lite fett og lavt kolesterol diett, får regelmessig kardiovaskulær trening, kontrollere blodtrykket og blodsukkernivået, og opprettholde en sunn vekt er alle anbefalte tiltak for å redusere risikoen for noen form for koronarsykdom.