Digidexo.com

Golytely bivirkninger

Golytely er et reseptbelagt legemiddel som brukes til å grundig rense og tømme ut tarmen før ulike tarm undersøkelser er gjennomført. Disse prosedyrene inkluderer barium klyster røntgen og koloskopier. Medisinen er et avføringsmiddel som bistår leger i å kunne mer tydelig vise tarmen. Som med alle medisiner, er det noen mulige bivirkninger som kan skje på grunn av bruk av Golytely.

Vanlige bivirkninger

Det er flere vanlige bivirkninger som kan skje grunn til å ta Golytely. Disse bivirkninger er vanligvis ikke ansett for å være årsaken til alarmen, på grunn av det faktum at de vanligvis gå bort som kroppen tilpasser seg til legemidlet. Men hvis bivirkningene intensivere eller somle, kan det være nødvendig å oppsøke lege. Disse bivirkningene er fylt av magen, magekramper, oppblåsthet, rektal irritasjon, kvalme og kaster opp.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er også en mulighet med Golytely. I situasjoner med alvorlige bivirkninger, er det nødvendig å umiddelbart søke legebehandling. Noen potensielt skadelige bivirkninger av medisinen inkluderer brystsmerter, ekstrem eller dvelende oppkast og kvalme, muskelsvakhet, uregelmessig eller langsom hjerterytme, ekstrem magesmerter, blodig oppkast, hevelse i magen, og alvorlig oppblåsthet.

Allergiske Reaksjoner

Allergiske reaksjoner er også ansett for å være alvorlige bivirkninger av Golytely. I tilfeller av allergisk reaksjon, er det helt avgjørende å få øyeblikkelig medisinsk hjelp. Noen tegn på allergisk reaksjon til Golytely er problemer med å puste, kløe, hevelse i tunge, munn, lepper og ansikt, tetthet i brystet, hudutslett, og bryte ut i elveblest.

Forsiktig

Det er viktig å utøve når de vurderer om du skal bruke Golytely før prosedyren. Du må informere din lege for din fulle medisinske historie, herunder eventuelle nåværende medisinske forhold som du måtte ha, særlig hvis du har toksisk kolitt, intestinal obstruksjon, paralytisk ileus, toksisk megacolon, eller en perforert tarm.

Tips

Hvis du tar noen andre orale medisiner, må de ikke bli tatt innen en time Golytely, som de risikerer å bli skylt ut av kroppen, derfor miste sin tiltenkte effekt.