Digidexo.com

Hvilke matvarer øker Serotonin?

Den beste måten å motta serotonin fra matvarer er å konsumere carbohydrate- og proteinrik mat, som hjelpemiddel i kroppens produksjon av denne stemningen-forsterke kjemisk. Dette er en enkel oppgave, da disse matvarer er funnet i et bredt utvalg av kjøkken.

Betydning

Konsumere karbohydrater fra frukt og helkorn, som disse typer karbohydrater er mindre sannsynlighet for å forårsake blod sukker (og energi og humør nivåer) for å raskt pigg og slipp. Innlemme disse "gode karbohydrater" til hvert måltid vil holde energi og serotoninnivået går hele dagen og hjelpe deg å unngå en stemning "krasj" etter måltider.

Typer

De beste serotonin-boosting karbohydrater inkluderer hele korn (pasta, brød, frokostblandinger, kjeks og ris) og alle typer frukt.

Advarsel

Karbohydrater som ikke hjelpe i produksjonen av serotonin inkluderer behandlet karbohydrater som hvitt brød og pasta, godteri, kjeks og potetgull.

Typer

Serotonin produksjon kan også økes gjennom forbruk av proteinrik mat inkludert kylling, hvit flakey fisk, lite fett meieri, soya og belgfrukter.

Expert Insight

Mosjon og eksponering for sollys også bistand i serotonin produksjonen. Men noen mennesker opplever lavere nivåer av serotonin på grunn av en kjemisk ubalanse i hjernen, som bare kan reguleres ved visse medisiner, som antidepressiva.