Digidexo.com

Den beste typen Omega 3

Omega 3 fettsyrer er en god måte å beskytte kroppen mot hjerteinfarkt, hjertesykdom og hjerneslag. De finnes i mange matvarer, men noen kilder er bedre enn andre.

Best Source

Fisk er den beste kilden til omega 3 fettsyrer som kroppen din trenger. For hver 1,5 gram av fisk, kan du forvente å få ett gram Omega 3. Makrell, laks og tunfisk er eksempler på gode kilder.

Anbefaling

Den gjeldende anbefaling for friske voksne så vel som de med hjertesykdom er å spise 4-7 gram omega 3 per uke, som du kan få ved å spise 3-4 gram fisk to ganger i uken.

Misforståelse

Det er bekymringer om kvikksølv i fisk, og hvis du spiser seks til åtte gram fisk i uken er trygt. De gjeldende retningslinjer FDA for sikker fisk forbruket er maksimalt 12 gram per uke. Hvis du bo under dette beløpet, bør du ikke bli utsatt for farlige kvikksølvnivåer.

Betraktninger

Det er best å ta et utvalg av fisk som makrell, laks og tunfisk, og veksle dem i kostholdet ditt. Dette vil sikre at du får Omega 3 fra mer enn én kilde.

Advarsel

Disse anbefalingene er kun drektige voksne. Barn og gravide kvinner bør snakke med sin lege for å bestemme riktig mengde Omega 3 for dem.