Digidexo.com

Mat som påvirker Triglyserider

Mat som påvirker Triglyserider


Høring av høye triglyseridnivåer kan være skremmende. Brutt ned i lekmann vilkår, ha høye triglyseridnivåer betyr en persons "gode" kolesterol nivåer er lave og deres "dårlig" kolesterol nivåene er høye. Disse nivåene er avhengig av mange faktorer som kosthold, mosjon og slektshistorie. Andre sykdommer som type 2 diabetes, høyt blodtrykk, fedme og høyt kolesterol kan føre til forhøyede triglyseridnivåer.

Triglyserider

Bestemmes av mengden av fett i matvarer som kommer inn i blodet, triglyseridnivåer svinge. Triglyserider er ikke kolesterol, som har sin opprinnelse i leveren.

Retningslinjer for triglyceride nivåer

Ifølge American Heart Association, "Normal nivåer er mindre enn 150 mg / dL og borderline-high er 150 mg / dL til 199 mg / dL. Høy er 201 mg / dl til 499 mg / dL, og svært høy er 500 mg / dl eller høyere. "

Matvarer som har en negativ effekt

Triglyseridnivåer øke med enkle sukkerinntak; Dette inkluderer naturlig sukker slik som sukrose, honning og melasse. Mettet og trans fett forbrukes i overkant vil øke triglyseridnivåer. Alkohol kan også spille en rolle i forhøyede triglyseridnivåer. Rødt kjøtt, smakstilsatt yoghurt og energibarer har evnen til å heve triglyseridnivåer.

Matvarer som har en positiv effekt

Matvarer med en positiv effekt på triglyseridnivåer er fet fisk som makrell, laks og tunfisk; soy matvarer; valnøtter; linfrø; lener kjøtt (kylling, kalv, kalkun); mørkegrønne grønnsaker; blomkål og selleri.

Konklusjon

Holde triglyseridnivåer lav er veien til optimal helse og forebygge hjertesykdom. En kombinasjon av regelmessig mosjon og en lav-sukker kosthold kombinert med sunt fett, magert kjøtt og grønne grønnsaker vil holde disse triglyserider på et normalt nivå.