Digidexo.com

Årsakene til Divertikkelsykdom

Divertikkelsykdom er en svært alvorlig medisinsk tilstand som påvirker tykktarmen. Det er vanlig for mange mennesker som har sykdommen i en tidlig fase ikke å vise noen symptomer. Det er ikke før divertikkelsykdom når et seriøst nivå at folk begynner å føle symptomer og søke medisinsk hjelp.

Identifikasjon

Divertikkelsykdom skjer i to etapper. Den første fasen er kjent som diverticulosis. Dette er en tilstand hvori små blærer av fluid begynner å skyve på veggene i tykktarmen, og til slutt begynner å stikke ut. Diverticulosis forårsaker ingen smerter og er bare påvises gjennom en rekke tester gjort av en lege. Den væske i sekker er vanligvis blod, men det kan også være en rekke andre fluider som finnes i den nedre del av tykktarmen.
Når sacs briste, slår diverticulosis inn i mye mer alvorlig tilstand av divertikulitt. Dette er den infeksjon som utvikles under divertikulose forårsaket av sprengning av sekkene, kjent som diverticula-.

Typer

Det er mye mer vanlig å finne divertikkelsykdom i Europa og Nord-Amerika. Det er ikke vanlig i Afrika og Asia. Det er mistanke om at tendensen til å spise en lav-fiber diett i Europa og Nord-Amerika er det som fører til større spredning av tilstanden i disse landene.
Personer under 40 år som regel ikke er i faresonen på sykdom, men det har blitt anslått at nesten halvparten av befolkningen over 50 år har noen form for divertikkelsykdom.
I mange mennesker symptomene er ikke veldig merkbar, men noen mennesker utvikler alvorlige symptomer som inkluderer kramper og anal blødning.

Funksjoner

Som en person aldre, får sin tykktarmen tykkere å bidra handlingen av passerende avføring. Hvis en person har en diett lav på fiber så han vil begynne å utvikle mindre og hardere avføring som er vanskelig for tykktarmen for å passere. Den ekstra anstrengelse kreves av tykkere kolon for å passere disse hardere avføring kan resultere i indre slimhinnen i tykktarmen å bli dyttet utover. Siden kolon er tykkere, vil den indre foring som har skjøvet seg ut blir fanget i veggene i tykktarmen og begynner å fylles med væske.
Dette er hvordan diverticula- dannes. De til slutt presse seg til utsiden av kolon veggen og bli divertikkelsykdom.

Betydning

Symptomene på divertikulose og divertikulitt er svært lik andre abdominale forhold, for eksempel et blødende sår, så det er viktig å få en riktig diagnose av en lege, så snart som magekramper og oppblåsthet oppstå.
Ubehandlet divertikkelsykdom kan føre til intern infeksjon og selv blokkering av tykktarmen.

Det er ikke uvanlig for diverticula å sprekke i tykktarm og gi blod til å vises i avføringen. Hvis det er blod i avføringen, er det viktig å holde seg årvåken og merke hvis tilstanden vedvarer. I noen tilfeller blodet vil gå bort etter et par dager og vil ikke kreve medisinsk behandling.
Men vedvarende blod i avføringen eller konstant anal blødning er alvorlige symptomer og bør rapporteres til lege umiddelbart.

Expert Insight

Medical College of Wisconsin anbefaler å øke mengden av fiber i kosten for å hindre utbruddet av divertikkelsykdom. Det anbefales at frisk frukt og grønnsaker legges til den daglige menyen, og det anbefales også at færre matvarer med bearbeidet mel er fortært som raffinert mel mangler den virkelige fiberinnholdet nødvendig for å hindre diverticula fra forming. Spise mat laget med hel-hvetemel vil bidra til å legge de nødvendige fiber til en diett.