Digidexo.com

Naturlig Kosttilskudd som øker testosteronnivå

Testosteron, en kritisk hormon for å bygge muskler, kontrollerende libido, og opprettholde høy energi, kan bli påvirket av mange ulike matvarer og naturlige kosttilskudd.

Mat og kosttilskudd

Ifølge Master stoffskiftet skrevet av fitness guru Jillian Michaels, kan en rekke naturlige stoffer øke testosteronnivået hos menn og kvinner.
Vitaminer og mineraler som øker testosteron er B-vitaminer, som finnes i kjøtt, meieriprodukter og egg; niacin, som også finnes i kjøtt og meieriprodukter; og sink, som er funnet i østers og rødt kjøtt.

Urter og urte kosttilskudd kan også øke testosteron. Ifølge MotherNature.com, koffein, ginseng, damiana root (fra en Sør-og Mellom-Amerika busk), og Yohimbe bark (fra det afrikanske treet), all økning testosteron. Macafem (fra dehydrert plante), har også vist promise.These kosttilskudd er tilgjengelig i pilleform på helse-butikker og apotek. De blir ofte brukt av vektløfting som en fettforbrenner eller muskelvekst enhancer.

Testosteron Reduksjonsgir

Ifølge den Jillian Michaels kan visse stoffer faktisk lavere testosteronnivå. Hvis man ønsker å opprettholde høy testosteron, bør han eller hun unngå alkohol, lignans, og lakris. Menn og kvinner bør også være sikker på at de får nok fett og protein i sine dietter.