Digidexo.com

Hva gjør jern piller gjøre for deg?

Jern piller eller kosttilskudd er noen ganger foreskrevet for å behandle anemi. Selv om de kan bidra til å øke jern nivåer, kan de også ha ubehagelige bivirkninger, og er farlig hvis det tas feil.

Bakgrunn

Anemi er en tilstand som oppstår når kroppen din har for lite hemoglobin, et protein i de røde blodcellene. Jern er nødvendig for å gjøre hemoglobin. Gravide kvinner, vegetarianere og folk som lider av indre blødninger er på et høyere risiko for anemi.

Formål

Jern piller bidra til å øke kroppens nivå av jern. De brukes ofte når endringer i kostholdet kan ikke tilstrekkelig gjenopprette mangel jern nivåer.

Bivirkninger

Jern piller noen ganger føre til halsbrann, forstoppelse og magesyke. Begynner med en liten dose og å ta piller med mat kan bidra til å redusere ubehagelige bivirkninger.

Risiko

Voksne menn og postmenopausale kvinner er sjelden jern mangelfull og derfor har en større risiko for jernoverskudd fra jern piller. Jern overbelastning er en farlig tilstand der overskytende jern bygger seg opp i organer, inkludert lever og hjerte.

Advarsel

Jern piller kan være skjebnesvangert giftig hos barn. Barn kan feiltolke jern piller for godteri; butikken jern piller trygt.