Digidexo.com

Elektrisk nervestimulering for Restless Legs

Restless Legs Syndrome (RLS) er en sentral nervesystemet lidelse som fører til ubehagelige opplevelser i bena eller andre lemmer og forstyrrer søvnen. Den eksakte årsaken til RLS er ikke kjent, og det kan forekomme uten kjent årsak, eller være et resultat av en annen underliggende medisinsk tilstand eller behandling. En rekke behandlinger finnes for RLS, inkludert massasje, varme kompresser, mineraltilskudd, medisiner og transkutan elektrisk nervestimulering, eller TENS. En TENS-enheten er en enhet som er festet til huden for å sende elektriske signaler til visse deler av kroppen. TENS antas å bidra til symptomene av RLS ved å blokkere smerte signaler.

Bruksanvisning

•  Kjenn symptomene på RLS før man vurderer elektrisk nervestimulering terapi som behandling. Symptomer inkluderer snikende, krypende eller prikkende følelse i bena som vanligvis lindret av aktivitet. Symptomene på RLS er vanligvis verre om kvelden og i perioder med inaktivitet, og noen lider kan oppleve ufrivillige benbevegelser under søvn og har en familiehistorie med RLS.

Snakk med legen din om dine symptomer, og om bruk av elektrisk nervestimulering som en behandling. Enkelte lar seg behandle medisinske tilstander kan være relatert til RLS symptomer, og legen din kan ønske å utføre noen tester for å utelukke disse forholdene før forskrivning noen form for behandling. Det er sannsynlig at du vil bli pålagt å ha jern nivåer sjekket, og du kan motta og EMG og EEG for å se etter uvanlige nerve aktivitet i bena og utelukke epilepsi. TENS kan være farlig i de diagnostisert med epilepsi.

Ta kontakt med behandlende lege om riktig måte å bruke TENS for lindring av RLS symptomer. Legen din vil diskutere med deg noen risikofaktorer og bivirkninger relatert til dine spesifikke medisinsk historie.

Test batteripakken i TENS enhet for å gjøre visse det er fulladet før du bruker enheten for første gang. TENS enhet skal ha to bryterne. Den første kontrollbryteren styrer styrken av de elektriske signaler, mens den annen knott styrer signalhastighet. Kontrollbryteren bør være i "OFF" posisjon før behandlingsstart.

Rengjør forsiktig hele området hvor elektrodene skal festes. Det er best å bruke rubbing alkohol, som det etterlater ingen rester og tørker raskt. Huden bør være helt tørr før du fortsetter.

Plasser et tynt lag med gel designet for bruk med TENS enhet på undersiden av hver elektrode. Hvis gel ikke kom med din resept, ringe legen din for å spørre hvilke spesifikke gel er riktig for din behandling. Gelen gjør det mulig for de elektriske signalene for å nå de nerver under huden.

Sett elektrodene på bena og bruke tape til å dekke dem. Det er viktig at elektrodene forblir fast på plass under behandlingen. Hvis du ikke klarer å nå området som behandles, har en venn eller et familiemedlem hjelpe deg.

Fest pinners kontakter plassert på enden av elektrodeledningene til elektrodene. Deretter kobler ledningene inn TENS-enheten.

Vri kontrollknottene til foreskrevet eller ønsket innstilling. Legen skal ha bedt deg om hva innstillingene er riktig for din spesiell behandling. Hvis de elektriske signalene er sterke nok, bør du føler en prikk i det berørte området.

Slå TENS-enheten av etter 15 eller 30 minutter, eller hva tiden har blitt foreskrevet. Du kan deretter koble elektrodetråder fra enheten. Fjern elektrodene og vaske området hvor elektrodene ble festet til huden din.

Rengjør elektrodene ved hjelp av såpe og vann for å fjerne eventuelle rester av gel. Bruk aldri alkohol for å rense elektrodene, da dette vil skade gummi. Ta ut batteriet fra TENS enhet og la den til å lade for din neste behandling.

Tips og advarsler

  • Bruk aldri en TENS enhet under søvn eller når man er i vannet.