Digidexo.com

Definisjon av Hip Effusion

Definisjon av Hip Effusion


Hip effusjon er hevelse i hofteleddet som følge av en økning i leddvæsken som omgir leddet. Økningen i leddvæsken kan være forårsaket av en rekke helsemessige forhold, infeksjon eller skade. Tilstedeværelsen av overskudd av synovial fluid er ofte referert til som vann på skjøten.

Årsaker i Voksne

Hip effusjon kan være forårsaket av traumer eller infeksjon. Gikt, slitasjegikt, revmatoid artritt, psoriasis artritt og infeksiøs artritt kan også forårsake hip utgytelse.

Årsaker hos barn

Medcyclopaedia sier at de fleste pediatriske tilfellene er forårsaket av idiopatisk forbigående synovitt (irritabel hip syndrom), men effusjon er også symptomer på septisk og juvenil idiopatisk artritt og kan presentere i ulike stadier av Perthes sykdom.

Symptomer

Symptomene på hip effusjon er et synlig eller merkbart hoven hofteledd, med eller uten smerter. Hevelse kan være ledsaget av stivhet eller feber i leddet.

Når skal man oppsøke lege

The University of Washington Ortopedi og Sports Medicine nettsteder sier synlig hevelse av en joint er ikke normalt og råder konsultere en ortopedisk kirurg hvis smertene er til stede. Ta kontakt med en lege for å finne årsaken til hevelse.

Behandling

Behandlingen av leddeffusjon varierer med diagnosen. Den underliggende årsaken vil diktere den nødvendige behandlingen. Ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), orale steroider og steroidinjeksjoner er vanlige former for behandling.