Digidexo.com

Hva er symptomene og årsakene til anemi?

Anemi er en blodsykdom som kan forårsake milde, midlertidige systemer eller symptomer som varer i hele livet, avhengig av den spesifikke årsaken til blodfattig tilstand. Årsakene til anemi inkluderer arvet lidelser av blodceller, kroniske sykdommer og mangler i kostholdet ditt.

Fatigue

Fatigue er symptomet du er mest sannsynlig å oppleve hvis du har blodmangel. Den fysiske tretthet kan også være ledsaget av kognitive vansker.

Skin

Hvis du har anemi, kan huden din være blek, spesielt på håndflatene, og du kan også oppleve kalde hender og føtter.

Cardiac og Nevrologisk

Anemi kan føre til at du har hjerte- og nevrologiske symptomer, inkludert smerte i brystet, rask hjerterytme, pustevansker, hodepine og svimmelhet.

Mineral Mangler

Mangel på jern, folat eller vitamin B12 kan føre til at du utvikler anemi som følge av treg røde blodceller og hemoglobin i blodet.

Kroniske sykdommer

Hvis du har kroniske sykdommer, slik som Crohns sykdom, leddgikt, kreft, nyresvikt eller HIV eller AIDS, kan kroppen din ikke være i stand til å produsere nok røde blodlegemer, noe som resulterer i anemi.

Sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi kan føre til at du utvikler anemi på grunn av misformet som forårsaker røde blodceller til å dø for tidlig.

Blood Disorders

Forstyrrelser i blodet eller bein, for eksempel autoimmune sykdommer, leukemi og myelodysplasi, kan føre til at du gjør færre røde blodceller og kan føre til disse cellene til å dø tidligere enn normalt.