Digidexo.com

Typer av Lipoic Acid

Typer av Lipoic Acid


Lipoic syre er en fellesbetegnelse for alpha-lipoic syre. Det er flere avledninger av liponsyre skapt gjennom naturlig syntese i kroppen og gjennom kjemiske prosesser i et laboratorium setting. Alpha-lipoic syre og andre former for liponsyre blir ofte tatt som kosttilskudd for ulike helsemessige årsaker.

Alpha-Lipoic Acid

De fleste er oppløselige antioksidanter i enten fett eller vann. Alpha-lipoic acid er løselig i både at antioksidant for å bekjempe frie radikaler i alle områder av kroppen. Kroppen produserer frie radikaler når mat omdannes til energi. Frie radikaler overta celler og raskt formerer seg og forårsaker celledød. Antioksidanter som alpha-liponsyre stoppe frie radikaler reproduksjon og støtte sunn celle gjenfødelse. Alpha-lipoic syre er ofte brukt som en naturlig behandling for diabetes og leversykdom. Mat kilder til naturlig alfa-liponsyre inkluderer rødt kjøtt og ølgjær.

R-Lipoic Acid

R-liponsyre, eller R-alfa-liponsyre, forekommer naturlig i næringsmiddelkilder. Naturlig alfa-liponsyre støtter glutation produksjon. Glutation er et viktig vannoppløselig antioksydant ansvarlig for avgiftning og immunsystemstøtte.

S-Lipoic Acid

S-liponsyre, eller S-a-liponsyre, er en syntetisk form av alfa-liponsyre. I 1952, kjemikere syntetisert S-lipoic syre i et laboratorium. Denne formen av alfa-liponsyre ikke er tilstede i en naturlig form. Det er ingen kjente helsemessige fordeler av S-liponsyre, men det kan være negative effekter. S-liponsyre kan stoppe R-liponsyre fra samspill med enzymer og proteiner.

Dihydrolipoic Acid

Alpha-liponsyre omdannes til flere former for liponsyre i menneskekroppen, herunder dihydrolipoic syre. Før 2003, syntetisert dihydrolipoic syre ikke var tilgjengelig i en stabil form. I 2003, kjemikere skapt en stabil versjon av antioksidanter i et laboratorium setting. Som a-lipoinsyre, er dihydrolipoic syre oppløselig i både vann og fett. Den støtter vitamin E og askorbinsyre produksjon. Når dihydrolipoic syre er oksidert, konverterer det tilbake til alfa-liponsyre.