Digidexo.com

Slik unngår du at vitamin-mangel anemi

Slik unngår du at vitamin-mangel anemi


På vitamin-mangel anemi, gjør benmargen røde blodceller som er større og mindre utviklet enn normalt. Symptomene er de samme som andre typer anemi, som inkluderer blek hud som lett får blåmerker, tretthet, tap av appetitt og muskelsmerter eller svakhet. Det finnes noen enkle måter å forebygge vitamin-mangel anemi.

Bruksanvisning

Forhindre vitamin-mangel anemi med riktig ernæring

•  Legg mat rik på vitamin B12 i kosten din, som fisk, yoghurt, egg og bløtdyr. Voksne trenger å få om lag 2,4 mikrogram B12 hver dag og barn bør ha omtrent 1/2 til 1/8 mikrogram per dag. Det er også flere frokostblandinger som er beriket med minimum daglige verdien av B12.

Se etter vitamin B12 tilskudd hvis du er vegetarianer eller ikke kan ellers legge B12 matvarer i kostholdet ditt. Finn et supplement som også inneholder folsyre for å hjelpe kroppen din prosess B12 og forebygge vitamin-mangel anemi.

Snakk med legen din hvis du har irritabel tarm syndrom, sprue eller andre tarmproblemer. Disse forholdene kan forstyrre kroppens evne til å behandle vitamin B12. Legen din kan ønske å ha deg ta spesielle vitamin B12 kosttilskudd for varigheten av din tilstand.

Få en vitamin B12 injeksjon hvis vitaminnivået er svært lave som følge av en kronisk sykdom. Disse regelmessige injeksjoner hindre vitamin-mangel anemi og beskytte deg mot nerveskader i lemmer som kan følge av langsiktig mangel. Diabetespasienter og personer med autoimmune lidelser er på en høy risiko for B12-mangel.

Vurdere å slutte å røyke og begrense bruken av alkohol. Begge disse stoffene påvirker kroppens opptak av folsyre, som kan føre til mangel anemi.

Eats frukt og grønnsaker som er fulle av vitamin C, som appelsiner, grønn paprika, brokkoli og ananas. Mangel på dette vitaminet kan føre til anemi og en rekke andre helseproblemer. Voksne trenger omtrent 75 mg av dette vitamin hver dag, men menn ofte behov for 10 til 15 mg mer enn kvinner for å hindre en mangel.

Tips og advarsler

  • B12 har en svært lav toksisitet verdi, slik at risikoen for skade på kroppen din fra høye doser er nesten ikke-eksisterende.
  • Gravide og ammende kvinner har en større risiko for å utvikle vitamin-mangel anemi og bør være sikker på å spise riktig og ta multivitaminer.
  • Vitamin C er ganske trygg, selv om daglige beløp i overkant av 2000 mg kan føre til en urolig mage.